Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nej, Burger Kings köttfria burgare var inget aprilskämt

Publicerad: 2 april 2019, 07:58

Burger King är förknippade med stora köttbiffar och grillränder. Nu testar kedjan "The Impossible Whooper" som lanserades den 1 april.


Ämnen i artikeln:

Burger KingReklam

Burger Kings köttfria hamburgare presenterades med buller och bång den första april och många tolkade nyheten som en i raden av aprilskämt. Men "The Impossible Whopper" är gjord på växtbaserad deg från Impossible Foods inte Burger King's köttfärs och kommer i ett första steg att testas i Burger Kings 60 restauranger i St. Louis under en begränsad tid.

I en video som Burger King använder för att markandsföra produkten får man se folks reaktioner när de får veta att de käkar vegetariskt, inte kött.

Nyheten kommer under en tid där många människor strävar efter att minska sin köttkonsumtion, i Sverige och världen. Burger King har till skillnad från flera av konkurrenterna hållit extra hårt i köttbiten och positionen "flame grilled". Nyheten sker i samarbete med Impossible Foods som är en av marknadsledarna på växtbaserade alternativ till kött på den amerikanska marknaden.

Burger King kommer främst att marknadsföra produkten i digitala kanaler.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Burger KingReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.