Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Nelly letar reklambyrå

Publicerad: 1 Augusti 2008, 11:32

Nelly.com genomför just nu en pitch för en reklambyrå. Målet är att hitta någon som kan ge företaget ett ramverk att bygga kommande kampanjer kring. – Vi växer och behöver få lite kontinuitet, säger Jarno Vanhatapio, marknadschef på Nelly.


Just nu kör nätshopen Nelly en kampanj där de byggt en reklamfilm runt Elin Lantos låt ”My Favourite Pair Of Jeans”. Filmen, som kommer att gå augusti ut, är gjord internt av Nellys egen marknadsavdelning. Kampanjen visas i Norge och Sverige.
– Det var ett litet hastigt projekt. Jag har jobbat en hel del med Elin Lanto tidigare och hon hade den här låten som passar väldigt bra för oss. Nästa kampanj kommer att bli mer genomarbetad, säger Jarno Vanhatapio, marknadschef på Nelly.

Nelly har växt kraftigt sedan starten 2003. 2006 etablerades Nelly i hela Skandinavien och 2007 förvärvades bolaget av MTG-ägda Cdon. Idag är butiken på nätet en stark aktör inom modekläder.

– Vi växer så det knakar just nu och behöver få lite kontinuitet. Det är därför vi behöver en extern reklambyrå, säger Jarno Vanhatapio.
– Just nu håller vi på att ta in pitcher från olika byråer. Målet är att bli klara med valet i augusti och komma igång med inspelningen av nästa kampanj redan i september.

Vad har ni gett för direktiv till byråerna?
– Vi har lite idéer men exakt vad de är kan jag inte gå in på. Däremot vill vi lyfta fram våra kärnvärden som är rätt varor, det vill säga hög modegrad, snabba leveranser och brett utbud.

Vad har ni för budget för kommande kampanj?
– Jag kan inte prata om siffror men vi är inne i en kraftig tillväxt. Bland annat har vi precis anställt mer folk till marknadsavdelningen, säger Jarno Vanhatapio.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.