Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Netflix släpper marijuanasorter baserade på populära serier

Publicerad: 29 augusti 2017, 07:28

Inför premiären av nya serien Disjointed släpper Netflix 12 egna marijuanasorter vars rus ska matcha populära serier.


Ämnen i artikeln:

MarijuanaReklamNetflix

Netflix & chill har fått en ny betydelse. Inför premiären av serien Disjointed, där en advokat beslutar sig för att öppna upp en marijuanabutik i Los Angeles, släppte den amerikanska seriejätten en typ av marijuana baserad på tolv olika serier. Tanken bakom det okonventionella produktsamarbetet var att ruset från respektive grässort skulle ge samma känsla som att titta på någon av de tolv serierna. Några av de serier som fått en egen sort är Arrested Development, Orange is the New Black och och Chelsea.

– När möjligheten dök upp var det en no-brainer att sätta upp en popup-shop där vi kunde sälja marijuna vi själva kurerat, berättar Jonathan Santoro, creative director på den kreativa byrån Carrot som står bakom idén.

Marijuanan såldes i den Los Angeles-baserade butiken Alternative Herbal Health Services (AHHS) under den gångna helgen. Jonathan Santoro är noga med att påpeka att det var AHHS som sålde marijuanan och inte Netflix.

Själva butiken gjordes även om för att likna sin Disjointed-motsvarighet. För att inte hamna på fel sida lagen har Netflix och Carrot haft en tät dialog med den kaliforniska staten, där det är lagligt att sälja marijuana för medicinskt bruk.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MarijuanaReklamNetflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.