Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

NetOnNet gör remake på klassisk 90-talsreklam

Publicerad: 24 januari 2017, 08:49

Arbmans ikoniska reklamfilm för Grumme Tvättsåpa och Garbergs reklamfilm för NetOnNet.

Minns ni Grumme Tvättsåpa, det ensamma huset på skärgårdsön och ljudet av Grieg i bakgrunden? Det här är en reklamfilm som får alla 90-talsnostalgiker att njuta.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerNetonnetGarbergsReklamfilm

Reklamfilmen för Grumme Tvättsåpa lanserades i mitten av 1990-talet och finns kvar på näthinnan. Arbmans verk gav känslan av svensk sommar och användes i flera år av varumärket.När NetOn Net ska marknadsföra sin nya kvalitetsstämpel, Lagermärkt, väljer man att utgå från klassikern för att leda tankarna till det naturliga.

Precis som i Grumme Tvättsåpas reklamfilm får tittarna se en liten flicka berätta om miljöfördelarna stående framför en lite röd stuga. Skillnaden är att strumporna bytts ut mot två läsplattor och skärgårdsön är numera ett höghustak. Samtidigt görs en svindlande helikopteråktur till musikstycket "Morgonstämning" av Edvard Grieg spelas precis som för två decennier sedan.–  Vi tycker att reklamfilmen på ett fint sätt berättar om vad som skiljer NetOnNet åt från traditionella hemelektronikkedjor och att den tydligt speglar enkelheten och naturligheten med vårt unika koncept, säger Carola Tiberg, reklamchef på NetOnNet i ett pressmeddelande.

Arbetsgrupp NetOnNet
Marknadsdirektör: Marina Davarinou
Reklamchef: Carola Tiberg

Arbetsgrupp på Garbergs
AD Mattias Dahlqvist
Copy: Per Forssberg / Hampus Mattsson
Formgivare: Beatrice Sztanska
Projektledare: Joakim Landin
Produktionsledare: Birgitta Bergström

Filmer
Produktionsbolag: Standart
Regi: Johan Kling

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.