Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

NFL:s reklamprotest mot Donald Trump

Publicerad: 25 september 2017, 06:32

NFL reagerar efter presidentens senaste utspel, pr-byrån bakom populismens framgångar i Tyskland och miljonregn över Norrbottens-Kurirens anställda. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

NFLReklambyråerNorrbottens-KurirenPR-ByråerReklamfilmDonald Trump

Två dagar efter att en uppeldad Donald Trump föreslagit att spelare som inte sjunger den amerikanska nationalsången ska stängas av från sina lag, gav amerikanska fotbollsligan NFL igen med besked för att visa solidaritet och enighet. NFL tog beslutet att sända reklamfilmen "Inside this lines" som ursprungligen rullades ut under Super Bowl i februari och manifesterar sportens enande kraft "Vi tycker det är det bästa sättet att visa var vi står", sade en talesperson för ligan till CNBC i helgen. "Den står i skarp kontrast till vissa som utövar söndrande politik". TVC:n gick i samband med matchen mellan Washington Redskins och Oakland Raiders, skriver AdWeek. Speakerröstens manande ord i reklamfilmen bildar ett tydligt budskap.

"Inside these lines, we don't have to come from the same place to help each other reach the same destination. Inside these lines, we may have our differences, but recognize there's more that unites us."


Över hela landet satt hundratals spelare på knä och höll armkrok under nationalsången. Debatten kring nationalsången i amerikansk sport tog sin början för omkring ett år sedan då Colin Kaepernick vägrade att sjunga nationalsången i protest mot polisvåldet mot svarta i landet. Många spelare tog också ställning för enighet och avstånd från Donald Trump på sina sociala medier.

Miljonregn över Kurirens anställda
Tingsrätten i Luleå har accepterat att Norrbottenspress stryks ur stiftelseregistret. Ett beslut som innebär att ett 70-tal anställda får dela på 15 miljoner kronor. Rapporterar P4 Norrbotten.

Amerikansk pr-byrå bakom högerpopulisternas framfart
Det högerpopulistiska tyska partiet AfD har använt sig av pr-byrån Harris Media, samma byrå som Donald Trump använde i den amerikanska presidentvalskampanjen. Enligt de preliminära valresultatet på söndagskvällen gör AfD rekordval med omkring 13 procent av rösterna. Partiet har framförallt genomfört en kampanj på Facebook där anhängarna enkelt kunnat sprida partiets budskap, skriver DI. Enligt SVT har budskapet primärt handlat om att det egna landets kultur och befolkning är hotat av utlänningar, och att medierna medvetet mörkar problemen med invandringen.

Facebook och Amazon bygger städer
Facebook och Amazon är just nu mitt uppe i processen av att bygga företagsstäder, skriver Business Insider. I Menlo Park, Kalifornien, planerar Facebook att upprätta ett nytt campus med plats för 1,500 boende, ett bostadsområdet med köpcenter och hotell för de anställda. Samtidigt meddelade nyligen Amazon att de kommer att bygga ett andra huvudkvarter som kan bli en företagsstad. Fenomenet med företagsstäder nådde sin pik för 100 år sedan då de 2500 nyorterna utgjorde 3 procent av USA:s befolkning, skriver Economist.

Twitter testar lightversion
Twitter släpper Twitter Lite, en version av appen som drar kräver mindre mobildata och som därför blir mer tillgänglig för användare på utvecklingsmarknader. Twitter Lite finns enbart för Android och släpps nu i Filippinerna som testmarknad. Det skriver Techcrunch.

Bieber tar ställning på Instagram
Justin Bieber är inte känd för att vara politisk. Nu har den kanadensiska världsstjärnan gjort ett undantag. I ett inlägg på Instagram.syns orden Black Lives Matter. Bieber skriver: "Jag är en vit kanadensare och jag kommer aldrig att veta hur det känns att vara afroamerikan, men jag vet att jag står upp och använder min röst för att belysa rasism", skriver han.

Instagram testar ny funktion
Att scrolla igenom vilka följare man har kan vara en tidstjuv. Med anledning av detta testar Instagram nu en funktion där man kan se direkt på en personen profilsida om hen följer en. Testet genomförs i liten skala för ett antal Android-användare. Det skriver Engadget.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.