Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nicke Bergström till Resumé

Publicerad: 19 januari 2011, 08:35

Den prisbelönade reklamkreatören Nicke Bergström blir ny krönikör i Resumé. Med start i nästa veckas nummer av papperstidningen kommer Nicke Bergström ge sin syn på reklambranschen och dela med sig av sina erfarenheter.


Ämnen i artikeln:

Nicke Bergström

Nicke Bergström, ny krönikör i Resumé. Foto: Andreas Elgstrand.

Nicke Bergström var den ledande kreatören på den numera nedlagda byrån Farfar och är idag creative director på Mother i New York.

–  Förhoppningsvis så kommer jag i kontakt med en massa grejer här som inte alla tänkt på eller reflekterat över hemma i Sverige.   Så det blir tankar om reklam och företeelser som kan bli populärkulturella fenomen i detta stora land. Sen kommer jag nog dela ut ett par röda kort till de som gör något riktigt uselt och som borde se sig om efter ett annat yrke. Min ambition är krönikorna ska underhålla samt inspirera folk att stanna kvar i denna bransch och göra ett ännu bättre jobb, säger Nicke Bergström.

Att rekrytera reklamkrönikörer och skribenter direkt från branschen är ett led i Resumés mål att bli bättre på att leverera affärsnytta för sina läsare.

– Nicke Bergström var ett drömnamn för oss att få som medarbetare. Vi kommer fortsätta hitta nya överraskningar när det gäller vilka som bäst kan hjälpa till att göra nordens största affärstidning för medier och reklam att bli ännu bättre. Jag vill att Resumé ska bli en tidning som inte bara leverera nyheter utan också kommer med idéer och aha-uplevelser. Det här är bara början, säger Claes de Faire, redaktionschef på Resumé.

Fakta

Namn:  Niklas Bergström.
Ålder: 37 år.
Bor: Meat Packing District, New York, USA.
Familj: Världens bästa flickvän.
Gör: Creative Director på Mother New York.

Meriter: Var med och grundade Farfar, har vunnit några hundra reklampriser bl a två Grand Prix i Cannes. Är juryordförande i One Show Interactive 2011 och, som grädde på moset, så är jag en jävel på att steka köttbullar och koka havregrynsgröt.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Nicke Bergström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.