Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nicolas Jacquemot startar pr-byrån Gold

Publicerad: 26 maj 2010, 09:55

Efter avhoppet från Cohn & Wolfe och en kortare vistelse på pr-byrån Schwartz väljer Nicolas Jacquemot nu istället att starta eget. – Jag  behöver en större utmaning yrkesmässigt och jag hoppas att min egen firma kan bli denna utmaning, säger han.


Ämnen i artikeln:

Cohn & Wolfe

Foto: Peter Knutson

I slutet av mars kunde Resumé berätta att Nicolas Jacquemot lämnar tjänsten som projektledare på Cohn & Wolfe efter tio år för en vice vd post på pr-byrån Schwartz. Men efter en dryg månad på byrån väljer han nu att starta eget – pr-byrån Gold – med fokus på läkemedel, hälsa och konsumentprodukter.
– Jobbet på Schwartz har varit bra på alla sätt, teamet är fantastiskt, vd:n Kristina är mycket kompetent, och det är en jättebra byrå. Men: jobbet var väldigt likt så som jag jobbat i tio år. Jag behöver en större utmaning yrkesmässigt. Jag hoppas att min egen firma kan bli denna utmaning.

Var kommer namnet ifrån?
– Dels vill jag skapa guldresultat för mina kunder, dels rimmar Gold på bold. Djärvhet och mod blir kännetecken för PR-kampanjerna som jag föreslår.

Byrån är tänkt att vara en enmansbyrå initialt. Tre kunder är redan på ingång.
– Jag vågar inte säga att det kommer att vara en enmansbyrå för alltid, men i upptaktsfasen är det tänkt att vara det.

Förutom nya byrån har Nicolas Jacquemot även skrivit kontrakt på tre nya böcker för Forma och Natur & Kultur med utgivning 2011-2012.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Cohn & Wolfe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.