Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nikes fyndiga ordvits

Publicerad: 7 augusti 2009, 07:35

När Zlatan Ibrahimovic blev klar för Barcelona ville hans sponsor Nike i går hylla honom med en annons i Sport-Expressen. Med "Ibarcadabra" gör man en ordvits med både Zlatans smeknamn "Ibracadabra" och nya klubben Barca.


Ämnen i artikeln:

NikeZlatan Ibrahimović

Annonsen från gårdagens Sport-Expressen.

För några dagar sedan blev det officiellt att Zlatan Ibrahimovic börjar spela för spanska klubben Barcelona. Zlatans sponsor Nike ville hylla sin spelare med en annons i Sport-Expressen.

Annonsen föreställer en läktare där gula stolar visar namnet ”Ibarcadabra”. Zlatans smeknamn, som är en ordlek med hans efternamn Ibrahimovic, stavas i vanliga fall ”Ibracadabra”.

Det som först kan tyckas vara ett stavfel är i själva verket rätt då man i "Ibarcadabra" kan läsa "I-BARCA-dabra" vilket syftar till, just det, Zlatans nya klubb Barcelona, som Nike också råkar vara en stor sponsor till.

– Det är en ordvits som referar till hans kända smeknamn. Vi tyckte det var komiskt att ändra det till Ibarcadabra. Vi ville hylla honom och göra det på ett fyndigt sätt, säger Ninni Lindertz, marknadschef Nike Sverige.

I den första versionen av denna artikel påstods det att Nike hade stavat fel i sin annons. Men så är alltså inte fallet.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

NikeZlatan Ibrahimović

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.