Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nils Larsson lämnar Ikea Sverige

Publicerad: 20 mars 2013, 14:30

Nils Larsson.

Foto: Ikea.

Ikea Sveriges marknadschef Nils Larsson börjar på nytt jobb i april. Nya tjänsten är som global external communication manager på Ikea Retail Services. Han kommer hädanefter att rapportera till Lena Simonsson Berge.


Ämnen i artikeln:

IKEAIkea

Nils "Nizze" Larsson har gjort en gedigen karriär inom Ikea Sverige. De senaste sex åren har han varit marknadschef. Innan dess var han två år på Ikea communications där han byggde upp företagets webbavdelning, och före det arbetade han som reklamchef.  I fjol bytte han byrå från F&B till Åkestam Holst.

När planen framåt nu är lagd väljer han att gå vidare.  
– Vi har förberett överlämningen ganska länge, säger Nils Larsson.  

Någon permanent efterträdare är dock inte tillsatt.
– Processen är inte avslutad. Vi ordnar det genom en tf-lösning för tillfället, men det är ett oerhört komptent team, så det blir inga problem, säger han.  

I den nya tjänsten som global external communication manager på Ikeas globala marknadsavdelning kommer det huvudsakliga uppdraget bli att samrodna alla marknaders kommunikationsarbete.  
– Uppdraget är att bygga ett nätverk mellan de olika ländernas kommunikationschefer. Syftet är att förbättra och underlätta alla processer runt kommunikation, och därigenom höja kvaliteten på vår kommunikation totalt sett.  
– Det är en ny tjänst så jag behöver landa där för att skapa mig en överblick av vad som krävs och vad som behöver göras, säger han.

Nils Larsson kommer att rapportera till Lena Simonsson Berge, bolagets globala kommunikationschef.

Hur känns det att lämna Ikea Sverige?
– Det är otroligt många sköna upplevelser som jag tar med mig. Det är fantastiskt att jobba så nära marknaden. Det är blandade känslor, men man får titta framåt. Det är ett otroligt spännande uppdrag att lära mig mer om olika marknader.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

IKEAIkea

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.