Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nintendo vägrar tillåta gay-karaktärer

Publicerad: 8 maj 2014, 08:19

Tomodachi Life.

Ett fan har dragit igång en sociala medier-kampanj för att få Nintendo att tillåta sexuella relationer mellan samma kön i spelet Tomodachi Life. Nintendo vägar dock att ge med sig.


Ämnen i artikeln:

Nintendo

”Vi har aldrig haft som mål att skapa någon form av socialt budskap med lanseringen av spelet."

Det meddelar Nintendo angående spelet Tomodachi Life, som har blivit en riktig hit i Japan och släpps i USA och Europa i juni, enligt BBC.

Spelet går ut på att man skapar virtuella karaktärer som lever på en virtuell ö. Tomodachi Life innebär bland annat att man kan skapa sexuella relationer på ön, men bara mellan motsatt kön.

Nu har en 23-årig gay från Arizona dragit igång en kampanj i sociala medier där denne uppmanar Nintendo att tillåta sexuella relationer mellan samma kön i spelet.

Han hävdar bland annat att han missar exklusivt innehåll när hans karaktär inte kan gifta sig i spelet.

– Jag vill kunna gifta med min kärlek i verkliga livet, säger han bland annat.

Nintendo menar dock att fansen måste se Tomodachi Life som ett "egendomligt och knäppt spel och att man inte vill skapa något socialt statement med det.

Speljätten meddelar dock att man tänker fortsätta att lyssna på sina spelare för att bättre förstå deras feedback och spelarnas  förväntningar på bolaget, enligt BBC.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Nintendo

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.