Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nissan-reklam på svensk strand kritiseras: "Uppmuntrar till lagstridigt handlande"

Publicerad: 24 augusti 2020, 09:22

Nissan uppmanade till olaglig terrängköring på Instagram ansåg Konsumentverket.


Ämnen i artikeln:

NissanKonsumentverket

Under sommaren publicerade Nissan Sverige en reklamfilm på Instagram där suven X-Trail kör på en svensk strand och skogsstid. Filmen kritiseras nu av Konsumentverket eftersom körning i terräng på barmark är förbjudet enligt lagen.

I Instagram-annonsen avbildas bilen på sandstranden samtidigt som textremsan ”I sommar ligger fokus på semester i vårt avlånga land” visas. Konsumentverket har uppmärksammat reklamkampanjen för Nissans X-Trail-modell under det löpande tillsynsarbetet.

Myndigheten understryker detta och anser att marknadsföringen kan ”uppmuntra till lagstridigt handlande”. Nissan kan yttra sig yttra sig i ärendet innan Konsumentverket går vidare.

– Nissan vill naturligtvis inte uppmana till lagbrott och även om Instagramposten talar om att X-Trail passar på alla vägar, blev bildvalet den här gången kanske lite olyckligt och vi har därför tagit bort posten, skriver Alexandra Österplan, pr-chef på svenska Nissan, till Vi Bilägare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

NissanKonsumentverket

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.