Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

NK:s julskyltning hyllar månlandningen

Publicerad: 19 november 2019, 09:18

Rymden står i fokus NK:s julskyltning 2019.

Foto: NK / JoAnn Tan Studio

”Julens magiska universum” är temat för NK:s julskyltning, som hyllar månlandningen som i år firar 50 år.


Ämnen i artikeln:

JulkampanjNK

I söndags den 17 november avtäcktes årets julskyltning på NK i Stockholm med temat ”Julens magiska universum”. Julskyltningen blir en final på det stora rymdåret och hyllar månlandningen som i år firar 50 år. I årets fönster får vi möta Nova, en liten flicka som drömmer om universum och i sin fantasi ger sig ut på en resa i rymden. Hon får prova hur det är att slå in sina julklappar i tyngdlöshet och arrangerar ett julkalas där pepparkakor, garntomtar och julbocken från jorden får möta rymdens mer udda figurer. Temat fortsätter ut i varuhuset där historiska rymdföremål finns att upptäcka.

– Årets jul på NK hyllar det faktum att det i år är ett halvt sekel sedan Neil Armstrong som första människa satte sin fot på månen. Den 20 juli 1969 samlades stockholmarna framför tv-skärmarna för att vara med om det historiska ögonblicket. Idag, 50 år senare, är fascinationen för rymden lika stor och NK vill som en scen för samtiden väcka tankar kring rymden och framtiden, säger Andreas Edström, varuhuschef på NK Stockholm, i ett pressmeddelande. 

Vid skapandet av årets jultema har NK tagit hjälp av några verkliga rymdexperter från ungdomsförbundet Astronomisk Ungdom. Nio barn har blivit NK:s ”Framtidsastronauter” och hjälper till att skapa en bild av framtiden och vad vi kan förvänta oss att se både på jorden och i rymden. Deras framtidsspaningar finns dokumenterade på film som kan ses i NK:s sociala medier samt på en tv-skärm i varuhuset. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

JulkampanjNK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.