Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nokias reklamfilm var en bluff

Publicerad: 6 september 2012, 13:37

Nokia skulle på en pressvisning visa upp hur bra deras nya kameramobil Lumia 920 är, men videofilmen de påstod var filmad med mobilen var i själva verket tagen med en annan vanlig kamera.


Ämnen i artikeln:

Nokia

På en presskonferens i går i New York presenterade Nokia den nya kameramobilen Lumia 920 och framhöll dess utmärkta kamerateknik.

För att demonstrera kameratekniken visade de upp en reklamfilm där man kan se en  man och kvinna cykla bredvid varandra där mannen filmar kvinnan med sin  Nokia-mobil.

Men problemet var att det fina fotot inte var taget av en Lumia 920. Om man tittar noga på filmen kan man lägga  märke till en reflektion i fönstret på en byggnad som kvinnan cyklar  förbi. Där syns det att kvinnan filmas av en person i en vit van som  håller en vanlig stor filmkamera.

Nokia var tvungna att krypa till korset och erkänna att filmen inte är gjord med  en Lumia 920, men hävdar att företaget aldrig hade för avsikt att  vilseleda, utan att den "simulerade" vad Lumia 920:s kamera kommer att kunna göra.

– Vi ber om ursäkt för förvirringen vi skapat, säger Nokias talesperson Heidi Lemmetyinen till The Verge.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Nokia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.