Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Norge planerar annonser utomlands – ska stoppa flyktingar

Publicerad: 3 November 2015, 07:30

Norge planerar att annonsera i Afghanistan.

Foto: Colourbox.

Norge ska annonsera i Afghanistan för att hejda flyktingar, Bianca Ingrosso stämmer Hänt Extra och Karin Adelsköld ångrar rövhålsattacken. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookKarin AdelsköldSVTVirtual reality

Norge planerar annonser utomlands – ska stoppa flyktingar
Den norska regeringen ska annonsera i Afghanistan. Målgruppen är asylsökande från landet och budskapet är att om de kommer till Norge är risken stor att de skickas tillbaka. Norge tittar även på liknande tilltag i Ryssland och i andra länder där flyktingar finns. Det skriver danska DR på sin sajt. För ett par veckor sedan stod det klart att SD smider planer på en liknande strategi, vilket Resumé tidigare har rapporterat om.

Stämmer Hänt Extra efter spottrubrik
På ett omslag skriver Hänt Extra att bloggaren Bianca Ingrosso har spottat på Idol-profilen Laila Bagge. Detta efter hennes och Niclas Wahlgrens skilsmässa – där Ingrosso påstås ha tagit sin morbrors parti. Det kallar Ingrosso lögn och förtal och kontrar med att hon och Bagge ska lämna in en stämningsansökan mot tidningen, enligt Aftonbladet.

Adelsköld ångrar rövhålsattacken
För några veckor sedan utbröt en Twitterbeef mellan Plus-programledaren Karin Adelsköld och artisten Christer Sandelin. Han hyllade Sverigedemokraterna på sin Facebook-sida, hon kallade honom för "rövhål". Det fick genast SVT att gå ut och ta avstånd från hennes åsikter. Men nu ångrar sig Karin Adelsköld.
– De tog inte avstånd från mig, men från mitt uttalande. De kan inte stå bakom att nån 40-årig kärring skriker rövhål och det kan man ju förstå, haha. Det är ju en seriös redaktion. Jag är lite svår att ha i möblerade rum ibland, säger hon till Aftonbladet och meddelar samtidigt att hon längtar efter att karantänen på SVT ska gå ut, så att hon kan "tänka och tycka" igen.

Karin Adelsköld valde att inte förlänga kontraktet med SVT redan innan bråket härjade.

VR-boom kan dröja fem år
Sakta men säkert börjar såväl reklamfilmer som tv-produktioner hoppa på tåget med virtual reality. Men än är det länge kvar till ett brett genomslag. I alla fall enligt HTC:s contentchef Phil Chen som menar att det kommer att dröja tre till fem år. Det baserar han dels på att tekniken behöver förfinas, och dels på att det måste finnas mer VR-innehåll att konsumera, rapporterar Cnet.

Facebookgrupper spred terrorpropaganda
Sju Facebookgrupper har spridit terrorgruppen IS och Jabhat al-Nusras budskap i Sverige, enligt en ny rapport från Försvarshögskolan. Det skriver DN. Facebook har även kritiserats från annat håll för att inte agera och stänga av sidor som hyllar exempelvis Trollhätte-mördaren och bränder på flyktingboenden. De har tidigare sagt i ett uttalande till Resumé att de "inte tillåter terroristgrupper att använda vår webbplats för några ändamål".

Sexreklam under barnfilm på bio
En reklamfilm för gratis kondomer innan barnfilmen Hotell Transsylvanien ar fått mamman Maria Söderlund att reagera. Hon fick många frågor av hennes två barn som var med under biobesöket, men inga svar på varför filmen visades. Vare sig från SF Bio eller från SF Media, enligt Expressen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.