Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Norwegian i annonskrig mot amerikanska piloter

Publicerad: 27 maj 2014, 12:35

Flygbolaget Norwegian har bestämt sig för att slå tillbaka mot den amerikanska pilotföreningen Alpa som hävdar att flygbolaget hotar amerikanska jobb. Bolaget går nu ut i helsidesannonser i Washington Post.


Ämnen i artikeln:

Norwegian

Bakgrunden är att Alpa nyligen använt miljontals dollar för annonser i  tidningar som Washington Post där man varnar för att ge Norwegian  trafikrättigheter genom flygbolagets irländska EU-licens för flygrutter  till och från Europa, enligt Aftenposten.

Alpa har framställt företaget som en ulv i fårakläder som vill förstöra för amerikanska flygbolag och amerikanska jobb.

Norwegian ger nu tillbaka med samma mynt och bemöter kritiken i tre helsidesannonser i Washington Post.

-  Nu är vi trötta på falska anklagelser från amerikanska flygbolag som  genom facket ALPA gör allt de kan för att stoppa Norwegians intåg i USA,  säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson i en kommentar.

Budskapet  i annonserna är att Norwegian snarare skapar jobb åt amerikaner, ger  amerikaner billiga flygbiljetter till Europa, bidrar till ekonomisk  tillväxt i USA och inte minst, skapar en rättvis konkurrens inom  luftfarten.

- Vi kan inte låta felaktiga anklagelser gå  obesvarade och därför väljer vi att idag ha en helsidesannons i  Washington Post där vi kommunicerar våra huvudbudskap och bemöter alla  felaktigheter som ALPA sprider, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Hon  uppger också att behandlingen av Norwegians ansökan om att flyga till  USA på EU-licens fortfarande pågår och att det är ”ingen hemlighet att  det är amerikanska flygbolag (genom ALPA)som gör allt för att förhala  ett beslut.”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Norwegian

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.