Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

NPP slukar anrik byrå

Publicerad: 3 mars 2011, 14:58

Reklambyrån NPP tar över verksamheten i en av Sveriges äldsta byråer, A-byrån som grundades 1955.


Ämnen i artikeln:

NPP

Mattias Bodin och Staffan Zika – glada i dag.

A-byrån är från Örebro, precis som NPP, och har som mest haft ett 20-tal anställda. A-byrån har genom åren haft flera av de ledande företagen inom Örebroregionens näringsliv som kunder.

– Jag har arbetat på A-byrån som anställd sedan 1972, i med- och motgång, och kände att det nu var dags att sätta punkt för en lång epok och fortsätta min karriär någon annanstans, säger Staffan Zika, ägare till A-byrån och fortsätter:

– Jag har de senaste åren drivit byrån med underkonsulter och min önskan har varit att fokusera mer på att utveckla kunderna och kunna ta större och fler uppdrag. Med NPP i ryggen kan jag nu förverkliga detta, det känns lite som att komma hem. Jag väljer också NPP beroende på den spännande resa de genomför där tillväxt och nytänkande redan gjort stor skillnad.

A-byrån övergår i NPP den 1 april. Mattias Bodin, delägare på NPP, är glad över förvärvet.

– Vi hälsar Staffan och hans uppdragsgivare varmt välkomna till familjen NPP och ser fram emot att utvecklas tillsammans, för oss är en blandning av människor och erfarenheter en av våra ramgångsfaktorer och Staffans mångåriga erfarenhet och genuina kunnande bidrar till vår resa, säger Mattias Bodin.

NPP redovisar en vinst efter finansnetto på 4,3 miljoner kronor för 2010,vilket är en ökning med 102 procent. Dessutom ökar man omsättningen med drygt 13 procent eller nästan sex miljoner.

– Tillväxten är ytterst planerad. Vi har ett långsiktigt mål att omsätta 100 miljoner 2014, sa Mattias Bodin till Resume.se häromdagen.

NPP har hög ambitioner och bara det senaste halvåret har byrån rekryterat 12 nya medarbetare, och fler är på väg.

– Vi räknar med att vi kommer att behöva anställa ytterligare 10 personer under innevarande år, säger Mattias Bodin.

Sammantaget har NPP idag 44 medarbetare fördelat över kontoren i Stockholm, Uppsala, Västerås och Örebro.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

NPP

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.