Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

NRA ber om mer beväpnade män i skolorna i ny kampanj

Publicerad: 17 januari 2013, 08:43

NRA går på tunga arsenalen efter skolmassakern på Sandy Hook i Connecticut i december. I den nya kampanjen kritiserar vapenorganisationen president Barack Obama och hans stab för att vara hycklande elitister som inte vill se fler vapen i skolorna, när deras egna barn skyddas av secret service.


Ämnen i artikeln:

Barack Obama

Efter Adam Lanzas skjutningar vid en skola i Connecticut i december har vapenindustrin, vapenlobbyn och National Rifle Association (NRA) blivit hårt ansatta i media och opinionen.

Som svar på kritiken har NRA och dears salesperson Wayne LePierre med att hårdare retorik framhävt att beväpnade vaster i skolorna är lösningen. Vidare har NRA föreslagit en databas över personer med mental ohälsa som reaktion på databasen över USA:s vapenägare.

Nu gräver NRA en allt djupare vallgrav i debatten genom en ny reklamfilm. Här frågar sig organisationen varför presidenten har beväpnade vakter för sina barn, när han är emot vapenskydd i skolorna.

Av någon anledning står NBC:s David Gregory som frågade ut Wayne LePierre i programmet "Meet the Press" och New Yorks borgmästare Mike Bloomberg sida vid sida med president Barack Obama under parollen: "Men han är bara ännu en hycklande elitist". Det skriver Adweek.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Barack Obama

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.