Reklam
Nu är det klart: Isabella Löwengrips varumärke lanseras inte i USA
Publicerad: 11 oktober 2019, 06:33
Isabella Löwengrips varumärke floppar i USA, Bambuser får draghjälp från Bianca Ingrosso och förra IPG-byrån TM i konkurs. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.
På sin blogg har influencern Isabella Löwengrip de senaste veckorna skrivit om sina misslyckade affärer. Ett av nederlagen rör sig om skönhetsvarumärket Löwengrip Beauty, som haft det tufft försäljningsmässigt. 2018 sålde man för 84 miljoner kronor, en siffra som landar på 40-50 miljoner kronor i år.
Under året har Isabella Löwengrip med buller och bång pratat om att varumärket ska lanseras i USA. Det har hon sedermera berättat inte riktigt gått som hon tänkt. Men nu står det klart att satsningen på andra sidan Atlanten skrotas helt. Detta efter att stora kedjor som Sephora har tackat nej och extern finansiering uteblivit.
Detta skriver Isabella Löwengrip själv på sin blogg:
"Vi alla har kavlar upp ärmarna samt tagit beslut som är fruktansvärt jobbiga. Avbokat stiftelsegalan och tagit beslut om att avbryta USA innan årsskiftet. Drömmar som krossas och det ger mig en kolossal ångest. Det är inte ljust i tunneln än men snart kommer det nog. Aldrig ge upp. Bara ändra vägen framåt", skriver hon i bloggen.
Resumé har tidigare skrivit om influencers egna varumärken, där vi bland annat haft en lång intervju med Bianca Ingrosso om sminkmärket Caia Cosmetics.
Bambuser ska få draghjälp av Bianca Ingrosso
Livevideo-tjänsten Bambuser får draghjälp av Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics. Tjänsten har haft det trögt men nyligen skruvade man på den. I stället för en konsumenttjänst ska den nu fungera som en livetjänst inom e-handel. Det handlar om en livevideo-shopping där handlare kan sälja sina produkter genom direktsänd video. Bianca Ingrossos draghjälp märkt. När det blev känt att hon hakar på under gårdagen, rusade Bambusers aktie med 40 procent på börsen. Det skriver Breakit.
Så byttes Sir Martin Sorrells hat till kärlek för nätjättarna
När Sir Martin Sorrell basade över WPP var han en av Googles mest högljudda kritiker. Nu, när hans nya bolag S4 Capital allierar sig med nätjättarna, är det annat ljud i skällan. Digiday har skrivit en lång artikel där de reder ut anledningarna till det tvära kastet. En av dem är att WPP var beroende av Google för medieköp, medan S4 Capital försöker få till en långsiktig intäkt från sökjätten. Detta genom data som genereras från Googleannonser och andra plattformar som delar data med S4 Capitals byråer.
Senaste trenden inom ad fraud: Fejkade GDPR-samtycken
Så kallade "consent-strings", alltså en metod som används av alla ad tech-leverantörer för att identifiera om användaren godkänner att deras data används för att få annonser skickade till sig, är till viss del hackade. Det är i nuläget väldigt enkelt att manipulera en "consent-string", vilket vissa återförsäljare gör för att få det att framstå att de har fler godkännanden än de i själva verket har. På det sättet slipper de bli blockade från köp- och säljplatser för programmatiska annonser. Detta skriver Digiday.
Förra IPG-byrån TM i konkurs
Den Dallasbaserade byrån TM Advertising, som bland annat gjort sig känd för American Airlines-reklam, går i konkurs efter 85 verksamma år. Byrån köptes loss från IPG för två år sedan. Anledningen till konkursen är att flera kunder samtidigt skurit ner i sina investeringar. Byrån har helt enkelt inte lyckats hitta nya affärer i samma takt. Byrån grundades som Glenn Advertising 1934 och bytte sedan namn till Temerlin McClain 1992. Sedermera köptes den upp av IPG 2001. År 2015 förlorade byrån American Airlines – en kund man då jobbat med i 34 år. Det skriver Adweek.