Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nu är det rea på DDB

Publicerad: 16 april 2010, 08:43

Veckans Affärer gör i veckan ett specialnummer om reklam och kommunikation. Tidningen är späckad med annorlunda annonser. Ett av de mest annorlunda kampanjerna kommer från DDB som säljer byråns tjänster med rabattkuponger.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerDDB Stockholm

Annonsen i Veckans Affärer.

DDB tog storslam på Guldägget igår. Byrån blev åter mest prisade efter att ha kammat hem tre Guldägg och fem Silverägg. Men trots att prisregnet borde locka nya kunder kör byrån nu med en rejäl vårrea.

I veckans nummer av Veckans Affärer erbjuder byrån sina tjänster med rabattkuponger. Bland erbjudandena finns bland annat: två banners för priset av en och 5 000 kronor i rabatt på en reklamfilmsidé.

I Vekans Affärers reklamnummer finns en rad andra annorlunda annonslösningar, där man försöker tänja på gränserna för hur tidskriftsreklam kan se ut.
– Det var kul att lyfta fram alla möjligheter som finns att använda papperstidningen på ett kreativt sätt, säger Anna Körnung, chefredaktör på Veckans Affärer.

Veckans Affärers specialnummer har kommit till i samarbete med tryckeriet Sörmlands Grafiska som vill visa upp vad som är möjligt. Trots att tidningen är rejält tjock rör det sig inte om ett rekord när det gäller intäkter.
– Det är klart att vi har fått betalt, men det primära har inte varit att tjäna mycket pengar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.