Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nu gasar marknadscheferna

Publicerad: 7 april 2010, 13:57

Nu har det vänt. Nu kommer nyanställningarna. 61 procent av alla tillfrågade i Resumés branschpanel tror att deras företag kommer att nyanställa under året. Av marknads- och kommunikationscheferna är det 71 procent som tror på nyanställningar.


Ämnen i artikeln:

FinanskrisLågkonjunkturNovus

truefalse

Efter ett tufft 2009 ser branschen nu ut att ha återhämtat sig. En stabil majoritet i branschpanelen tror att deras företag kommer att nyanställa folk under det här året.

Siffrorna visar att framtidsoptimismen har tagit fart i branschen igen. Efter drygt 18 månaders lågkonjunktur med anställningsstopp, varsel och uppsägningar tror 7 av 10 marknads- och kommunikationschefer på att de kommer att anställa under året.

Och det är personer i direkta operativa roller som kommer att behövas. Det är bland till exempel kreatörer, informatörer och redaktörer som det behövs nytt folk, svarar över 60 procent av de tillfrågade. 

Resumé och Novus Group har också ställt frågor om hur de undersöker och ställer krav på sina leverantörer.

Och det är lika vanligt att man tar kreditupplysningar på ett företag som man har affärer med som att man inte gör det.

Bland marknads- och kommunikationscheferna är det en tydligare trend att man gör bedömningar av kreditvärdigheten.

Ändå är kontrollen om företagen har betalnings­anmärkningar det som är den ekonomiska faktor som är mest avgörande när man bedömer vilka företag man ska samarbeta med. Återigen är det en tydligare trend bland marknads- och kommunikationscheferna.

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.