Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nu har Facebook mer än två miljoner annonsörer

Publicerad: 25 februari 2015, 08:54

Facebook har haft en rejäl tillväxt på annonsmarknaden.

Facebook har de senaste åren kämpat för att stärka sin ställning på den digitala annonsmarknaden. Slitet ser ut att ha gett effekt. Nu skriver bolaget på sin egen Facebook-sida att man har över två miljoner aktiva annonsörer.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Stämmer uppgifterna har det sociala nätverket haft en ordentlig tillväxt av annonsörer. För knappt två år sedan hade man hälften så många annonsörer, skriver di.se. I synnerhet är det små och medelstora företag som tillkommit.

Siffran tillkännagavs i anslutning till släppet av appen Ads Manager som ska hjälpa annonsörerna att optimera sina Facebook-kampanjer via mobilen. I appen kan annonsörerna bland annat få hjälp med att marknadsföra sina annonser och anpassa budgeten efter resultatet, men också skapa helt nya annonser.

De senaste åren har Facebook lanserat flera verktyg för att ge sina kunder bättre publikdata och utvecklat avancerade inriktningsalterativ för annonsörerna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.