Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Nu kan vi betala av på banklånen”

Publicerad: 19 februari 2014, 11:04

Gustaf Sehlstedt.

Le Bureau har haft ett bra 2013 och och gör en vinst på nära sju mijoner kronor och delar ut fem miljoner kronor till aktieägarna, vilket är rekord för byrån. Nu ska man börja betala av lånen: – Det är bland annat därför vi gjorde en sådan stor utdelning för 2013, säger Gustaf Sehlstedt, vd på Lea Bureau.


Gustaf Sehlstedt menar att pengar aldrig har varit den  största drivkraften för byrån, utan ser en snarare en bra vinst  som ett  kvitto på att man har gjort något bra under året.

Byrån har bland  annat fått in flera nya kunder under det gångna året: Kronans Apotek, Hyresgästföreningen och  Alcro– man har även tappar Skandiamäklarna, som man har jobbat med i  cirka 3-4 år.

– Det blir ju lätt mycket arbete i uppstartsfasen,  vilket har bidragit till ett förbättrat ekonomiskt resultat. Vi har också haft  bra aktivitet hos våra sedan tidigare befintliga kunder, säger Gustaf  Sehlstedt.

Det har dock inte varit någon dans på rosor sedan byrån drog igång år 2006 och 2009 var ett riktigt tufft år.

–  Vissa år har vi gjort utdelningar och vissa år har vi gjort  minusresultat. Så det här är en riktig rekordutdelning, säger Gustaf  Sehlstedt.

Byrån har gått från 18 till 21 personer i nuläget. Gustaf  Sehlstedt kan tänka sig att plocka in lite fler personer, men ser  inget självändamål i att växa genom massa nyanställningar.

– Vi växer snarare med uppdragen, säger Gustaf Sehlstedt.

Ni plöjer inte ned er vinst i verksamheten. Ni gör ett ju ett resultat på nära sju miljoner kronor?
–  Vi har som policy att spara en del av resultatet varje år. Men vi har  haft en del tuffa år med ekonomiska risker och nu är det första gången  som vi har kunnat betala av på banklånen, säger Gustaf Sehlstedt.

Le Bureau har också vunnit Bringwell efter räkenskapsårets utgång.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.