Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nu lanseras varmkorvens utmanare

Publicerad: 12 maj 2015, 07:29

Hot Cod

Foto: Pressbild

Hot Cod sägs vara havets svar på varmkorv och är en trekantig panerad fisk som fångats i ishavet och har producerats med ett hållbarhetsperspektiv.


Ämnen i artikeln:

Futurniture

Enligt ett pressmeddelande är tanken att Hot Cod ska vara gott, snabbt och nyttigt – och passa hela familjen. Fisken är lik varmkorven till formen, men har en platt ovansida som gör det möjligt att lägga sås och röror uppepå.

–När jag var liten var fisk i bröd en av mina favoriträtter och nu är Hot Cod mina barns favorit. Det känns skönt att på ett enkelt sätt få i dem ordentligt med fisk, säger Carl Schnell, grundare Hot Cod.

Hållbarhetstänket präglar hela Hot Cods produktionskedja. Torsken, som produceras på Sveriges västkust, är vildfångad och MSC-märkt. Och för att hålla nere koldioxidutsläppen ska förpackningarna inte heller ha färdats längre än nödvändigt.

–Det finns ett sug efter snabbmat lagad på superfina råvaror och allt fler, av olika skäl, äter inte kött eller vill ha ett nyttigare och hållbarare alternativ. Nu kan även dessa personer hitta ett varmt snabbmatsalternativ, som dessutom är glutenfritt, säger Carl Schnell.

Hot Cod kommer att säljas färdiglagad på gatukök eller för egen tillagning i utvalda butiker. För den nyfikna sker en provsmakning på Nybrogrillen, Berzelii park, Stockholm i eftermiddag.

Kommunikationsbyrån Futurniture står bakom lanseringen av Hot Cod.

–Ingen har sett en trekantig fiskpinne förut! Det är sjösjukt roligt att få vara med och bygga varumärket Hot Cod från grunden, med både produktdesign och kommunikation, säger Jakob Lind, vd Futurniture.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Futurniture

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.