Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nu muckar han från drömjobbet

Publicerad: 7 augusti 2009, 11:57

Calle Enström fick i början av sommaren Sveriges svenskaste jobb – i STF:s kampanj som var en variant på australiensiska Cummins Nitros mångfaldigt prisbelönta kampanj för turistmyndigheterna i Queensland.
I morgon stämplar han ut.


Ämnen i artikeln:

SyrupBizkit Wisely

Klockan 16.15 ombord på af Chapman stämplar Calle Enström, 23 år, ut från sitt sommarjobb: Sveriges svenskaste jobb.
Han har under 60 dagar rest runt i Sverige och dokumenterat sina upplevelser i både bloggform, på Youtube och på Twitter. Resultat: 82 youtube-filmer, 371 blogginlägg och 762 twitterinlägg.

Nästan 80 000 personer har klickat på Enströms STF-sida för att följa hans resa. Enligt STF har besöken på hemsidan ökat med över 70 procent under tiden, till över 167 000 unika besökare per månad.

Genomslaget i medierna har också varit stort, inte minst via lokaltidningarna längs resan. Syrup har utvecklat hemsidan och Bizkit har varit STF:s mediebyrå.

När Resume.se når Calle Enström befinner han sig på Utö i Stockholms skärgård. Det är mer eller mindre hemmaplan för honom eftersom han till vardags bor på Värmdö.
– Vi har nog rest närmare 500 mil och besökt ett drygt 40-tal ställen, från Abisko i norr till Smyghuk i söder, sammanfattar han uppdraget rent kvantitativt.

Vädret har varit skiftande i Sommar-Sverige. Norra landet verkar ha haft en bättre sommar medan det varit sämre i söder. Hur har ni tajmat förhållandena?
– Vi har haft tur. På nåt sätt verkar som det som solen följt med oss. Vi har haft få dagar med regn. Det kanske har varit ödets nyck.

Hur många nya platser har du upptäckt?
– De flesta platser på resan har varit nya för mig.

Hur skulle du sammanfatta reseupplevelsen?
–Det är sjukt grymt att få en uppfattning om Sveriges 25 landskap, ett lands variation och storlek.

Hur har du upplevt det ständiga dokumenterande av resan, via bland annat bloggen?
– Jag hade ju ingen större vana av sånt när jag gav mig in i jobbet. Men bloggformuet har varit skönt eftersom man själv kan styra över det. Det är inget Big Brother. Det har också varit kul med folks reaktioner, att till exempel kunna påverka andra människors val av resmål. Jag har heller inte fått så många elaka kommentarer med tanke på att det finns en del hat på nätet. Några har retat sig på mina glasögon.

Favoritplats?
– Abisko, Lapporten.

Och vad händer nu?
–Jag ska nog fortsätta att blogga och har ett kameraprojekt med min kompis.

Du har ju viss erfarenhet från vår bransch Är det nåt som lockar igen?
– Ja, jag tänker nog ge den en chans igen.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

SyrupBizkit Wisely

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.