Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nu säljs Genusfotografens tuttmugg på Tradera

Publicerad: 11 februari 2014, 12:02

Guldmuggen drar in pengar på Tradera. Foto: Skärmklipp från Tradera.

I går fick American Apparel sitt pris som Årets sexist 2013: en guldnapp. Den tidigare tilltänkta tuttmuggen säljs istället till högstbjudande. – Det är roligt om folk får tuttmuggfeber nu, säger Thomas Gunnarsson som ligger bakom bloggen Genusfotografen.


Ämnen i artikeln:

GenusfotografenAmerican Apparel

Muggen på Tradera ligger just nu uppe i 5100 kronor. Auktionen slutar på fredag och Thomas Gunnarsson vågar inte gissa vad den säljs för ännu.

– Just nu är den värd mer än den egentligen är värd. Det är roligt, säger han.  

När det stod klart att American Apparel vunnit årets mest sexistiska reklam tyckte Thomas Gunnarsson att en guldnapp var lämpligare än en mugg som pris. Anledningen ska vara att bröst kännetecknar människor som gått igenom puberteten och American Apparels bilder innehåller unga tjejer. På sin blogg kommenterar han:  

"Inte för att jag inte tycker att rätt sexist vann. American Apparel slår alla vidrighetsrekord med sina bilder som hade kunnat vara bevismaterial i barnpornografimål. Unga tjejer som lydigt och värnlöst svankar på oskuldsvita lakan eller emulerar spädbarnsmimik, blåsande bubblor liggande på mage med rosiga kinder eller snuttande på ölflaskor i fönster med pömsiga, barnsligt bortkomna blickar."  

Pengarna för muggen går oavkortat till SKR:s tjejjourer (Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund).

– Det stod ju antingen mellan dem eller Roks (Riksorganisationen för kvinnorjourer och tjejjourer i Sverige). Men SKR har gått ut med att de tar emot transkvinnor till både tjej- och kvinnojourerna. Därför blir det dit pengarna går, säger Thomas Gunnarsson.

Han är nöjd med sitt val.

– Tjejjourer har alltid ont om pengar och drivs till största delen av ideella krafter. Med tanke på innehållet i American Apparels reklam blir det lite av en poetisk rättvisa att just tjejjourerna får pengarna, säger Thomas Gunnarsson.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.