Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Nu vill jag fylla Konserthuset"

Publicerad: 24 augusti 2011, 12:34

Fredrik Toreskog, pappaledig projektledare på Goss, tog tag i projektet att lära sig skriva egna låtar under sin pappaledighet. Målet: att spela en egen låt i nationell tv. Det nåddes två månader ”för tidigt”. Nu satsar han på att fylla Konserthuset.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ToreskogGoss

Fredrik Toreskog, projektledare på Goss, gick på pappaledighet i augusti. Då ålade han sig själv en slags vidareutbildning i både kreativ verksamhet och pr/kommunikation under sin tid hemma med Elliot nio månader.

– Jag har alltid haft gitarren som min stora hobby. Jag tänkte att först att jag ska spela mer gitarr nu. Men det blev tråkigt att spela andras låtar och då kom projektet att lära sig spela egna låtar. En låt blev till fem. Sedan ville jag dokumentera detta på nåt sätt.

Det ledde till bloggen Hello Brother. Sedan kom nästa galna målsättning: att spela sgna låtar i nationellt sänd tv.
– Det är så dumt så att det inte kommer att gå. Men jag skrev ett mejl till SVT Gokväll och berättade vad jag höll på med. Och redaktören svarade att det var ju jätteskoj, du får gärna komma. Sedan var det lätt att slänga iväg ett mejl till Expressen och i torsdags gjorde jag en intervju med P4.

När började du?
– 1 augusti. Första blogginlägget är 14 augusti. Det var dag ett.

Och när det målet var uppfyllt två månader var det bara att sätta ett nytt. Det är att fylla Konserthuset i Göteborg för en livespelning. Eller möjligen Lorensbergsteatern:

– Jag håller på att diskutera med båda. Detta ska bli av, så är det bara. Något annat är inte att acceptera. Och det måste bli klart före 10 januari för då börjar jag jobba igen. Jag hoppas få klart nu i veckan med vilken lokal det blir och när.

Men om du ska ha ihop en konsert måste du nog ha mer än fem låtar. Hur många låtar ska du ha till detta?
– Det har du helt rätt i. Jag har några till på lager som inte är inspelade än. Jag hoppas få ihop tio låtar. Konsert och konsert… Jag ser det mer som ett experiment. Men du har nog rätt i att de som kommer dit kommer att se det som en konsert.

– För mig är det intressanta att se om det går att fylla en konserthall genom sociala medier och pr. Det återstår att se om jag hinner med. Det är när Elliot sover på nätter och dagar som jag jobbar med detta.

Och så har du en fyraårig dotter också?
– Ja, Olivia går på dagis tre dagar i veckan till kl 14. Men man blir grymt effektiv när man har lite tid för sig själv.

Blir det ett helt band?
– Min bror och min fru kommer att vara med också. Brorsan spelar cacha, som är ett spanskt truminstrument. Och min fru sjunger stämmor.

När lyckas det bandet repa? Om både du och frun är med?
– Jag vet inte. Men det går.

Men på sätt och vis har hela familjen involverats i projektet. Enligt Fredrik Toreskog sjunger och rimmar Olivia mycket mer nu än tidigare och när Elliot kryper runt är gitarren hans mål nio gånger av tio.

– Jag är glad att jag avlade det här musikaliska projektet snarare än att tapetsera om övervåningen.

Och det verkar ju gå ju bra det här. Ska du tillbaka till jobbet eller byts projektledarjobbet mot en artistkarriär?
– Nej jag tycker alldeles för mycket om att vara projektledare på en reklambyrå för att inte göra det om dagarna. Men jag ska titta mycket mindre på tv på kvällarna och fortsätta spela gitarr.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Fredrik ToreskogGoss

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.