Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nudie Jeans coolast i London

Publicerad: 29 september 2009, 11:29

Förra året var supersportbilen Aston Martin coolast i Storbritannien. I år ska det vara en Iphone.
Men när det gäller street fashion så föredrar britterna svenska Nudie Jeans.
Cool Brands listar de 500 häftigaste varumärkena.


Ämnen i artikeln:

Iphone

Det är varumärkesbyrån Centre for Brand Analysis som sedan 2001 byggt pr åt sig själv genom att ta fram listan över Storbritanniens coolaste varumärken.

Allmänheten röstar fram en shortlist på 2500 varumärken som sedan en jury bestående av reklamare, stylister och redaktörer för livsstilsmagasin sorterar och rankar. Läs mer på Coolbrands sajt.

Och britterna tycks besatta i allt som kommer från Apple. Coolast varumärke är numera Iphone. Tredje coolast anses Apple generellt vara, och då menar man troligtvis datorerna, och på fjärde plats har Apples gamla mp3-spelare Ipod tagit sig in. Anmärkningsvärt är att Ipod inte fanns med bland topp 20 förra året.
– Iphone är något som alla pratar om. Det varit mycket buzz och folk som inte har en vill ha en. Men i år ser vi också att människor vill ha något eftertraktat men som inte knäcker deras ekonomi, säger Stephen Cheliotis, vd för Centre for Brand Analysis till Brandrepublic.

Det kan förklara att Aston Martin efter tre år på förstaplatsen nu får stiga ned till plats två.

Årets topp 20 domineras av elektronik. Förutom Apple har Bang & Olufsen och de tre tv-spelkonsolerna bra positioner. Blackberry-telefonen har snabbt tagit sig från ingenstans till plats sju på listan, samma sak gäller tjänsten BBC Play. Men på topp 20 finns även modedesignern Vivienne Westwood.

Däremot har Facebook, liksom Nike, åkt ut från topp 20.

För att många ska bli glada sammanställer Cool Brands vinnare i olika kategorier. Och där har svenska Nudie Jeans tagit sig inom som kategorivinnare för street fashion medan Topshop vann kategorin highstreet fashion.

Listan över de 20 coolaste varumärkena:
1: Iphone
2: Aston Martin
3: Apple
4: Ipod
5: Nintendo
6: Youtube
7: Blackberry
8: Google
9: Bang & Olufsen
10: Playstation
11: Xbox
12: Tate Modern
13: Dom Perignon
14: Virgin Atlantic
15: Ferrari
16: Sony
17: Mini
18: Vivienne Westwood
19: Rolex
20: BBC Iplayer

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Iphone

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.