Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ny agentur öppnar i Sverige med flera tunga namn

Publicerad: 21 november 2017, 12:35

Manusförfattaren Peter Birro, Författaren Denise Rudberg och regissören Måns Herngren är tre av namnen som anslutit sig till Albatros Agency från start.

I veckan lanseras Albatros Agency – en agentur för regissörer och manusförfattare inom film och tv. Deras uppdrag blir främst att förhanda om avtal, men bolaget kommer även att jobba med paketering av film- och tv-projekt. Flera namnkunniga filmkreatörer är med från start.


Ämnen i artikeln:

RegissörMåns HerngrenReklamReklamfilm

Martina Österling (fd Ternström) och Elin Sandström Lundh ligger tillsammans bakom Albatros Agency. Martina Österling har tidigare arbetat med filmdistribution och inköp av rättigheter till film och tv på bland annat Magnolia Pictures i New York, och senast Koch Media i UK där hon var head of acquisitions.

Elin Sandström Lundh har bland annat jobbat som produktionschef på Pocket Entertainment, managing director på Anagram Pocket och som utvecklingschef och exekutiv producent på Anagram Sverige.

Nu vill de utmana förestöllningen om hur en agentur ska jobba. Bland Albatros klienter finns namnkunniga personligheter inom film och tv som Peter Birro, Mikaela Bley & Denise Rudberg, Henrik Hellström, Måns Herngren, Jens Lien, Mani Maserrat, Peter Modestij, Jonas Westbom, Maja Winkler och Andrea Östlund.

– Vi är otroligt stolta över att jobba med våra klienter som vi tycker är bland de absolut bästa och mest spännande i branschen. Vi kommer att fungera som deras affärspartner och jobba strategiskt med deras karriär och målsättningar. Att förhandla avtal är något vi båda brinner starkt för och har lång erfarenhet av, men vi kommer också jobba nära branschen och aktivt skapa nya möjligheter åt våra klienter både i Sverige och internationellt, säger Martina Österling, grundare och agent Albatros Agency i ett pressmeddelande.

Albatros Agency kommer också att arbeta med paketering av film- och tv-projekt, detta som ett led i att upphovspersonerna ska behålla sina rättigheter så länge som möjligt in i projekten. Inledningsvis kommer Albatros att jobba med paketeringen av projektet “Sviten”, skrivet av Denise Rudberg och Mikaela Bley.

– Det känns spännande att jobba tillsammans med upphovspersonerna som ju är de som verkligen sitter på det stora värdet i vår bransch och att slå ett slag för dem och deras rättigheter. Vår erfarenhet från både produktion och distribution ger oss en unik förståelse för värdet av rättigheter och dess livscykel. Med vår kompetens tillgodoser vi ett tydligt behov hos våra klienter, säger Elin Sandström Lundh, grundare och agent Albatros Agency i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.