torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ny app livar upp vardagssexet

Publicerad: 13 december 2012, 06:45

Nu släpper RFSU appen "Blommor och bin" – ett avslappnat sätt för personer i relationer att snacka sex. Och kanske prova något nytt. Genom appen matchas användarnas sexuella önskningar och skickas ut som påminnelser klockan 15.00 varje dag, lagom till eftermiddagsfikat.

Ämnen i artikeln:

RFSUGoodmorning Sunshine

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Frågorna om sex skiljer sig beroende på i vilket skede av livet man befinner sig. Sexualiteten utvecklas och förändras. RFSU vill möta en vuxen publik där den är.

En publik som har relationer att ta hänsyn till, som stressar mellan tvättstugan och knatteträningen, skottar snö, skjutsar farmor till tandläkaren, storhandlar, kämpar för att få ett efterlängtat barn eller aldrig lyckas hitta någon att bli kär i. Och så dom som bara tycker att sex är spännande.

RFSU kommer att prata sex för vuxna ett tag. Först ut är appen Blommor och bin som är utvecklad tillsmannans med Goodmorning Sunshine.

– Vi ville använda vår kunskap på ett sätt som gör den användbar för människor. Med appen får människor tips på hur man ska komma fram till hur man vill ha det, säger Helena Björk, projektledare på RFSU till Resumé.

Appen hjälper personer i relationer att prata om vad man vill göra och kanske hitta på något nytt. Att hitta tillbaka till närheten med den man älskar. Eller kanske ge mod att fråga något som förut känts för vågat.

– Vuxenmålgruppen är viktig. Vi uppfattas ibland som att vi har en ung målgrupp eftersom vi jobbar med upplysning, men vi vänder oss också till vuxna, säger Helena Björk.

De sexuella önskningarna matchas ihop på ett lustfyllt och spännande sätt. En i taget, dag för dag. Bara de önskningar som matchar partners blir synliga.

– Det har kommit fram en uppsjö av datingappar den senaste tiden. Vad jag vet så är vår app den första som vänder sig till vuxna människor som faktiskt lever i en parrelation, säger Anders Dalenius på Goodmorning Sunshine till Resumé.

Appen är gratis och fungerar både med Android och Iphone. Det spelar ingen roll om användarna har olika märken på sina smartphones.

För att förhindra att någon annan ser innehållet i appen måste användaren slå in sitt lösenord varje gång den öppnas. Appen finns endast tillgänglig i Sverige.

– Det spelar ingen roll om du är hon, han eller hen. Utmaningen för oss var att göra en app som vänder sig till alla i en relation. Sextips till alla utan hänsyn till konstellationer eller sexuella preferenser, säger Anders Dalenius.

För Iphone går appen att ladda hem i Appstore, för Android laddas den hem på Google Play.

Byrå: Goodmorning Sunshine
Produktionsbolag: Sparkling Zoo
Ansvarig hos RFSU: Helena Björk

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev