lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ny kampanj ska ge Renault street cred

Publicerad: 31 maj 2013, 12:42

Tillsammans med OMD och Resolution har Renault skapat en varumärkesbyggande kampanj inför lanseringen av det unika elfordonet Twizy i Sverige. Här lånar Renault ut bilar till en utvald skara trendsättare. Däribiland flera reklambyråer i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

OMDRenault

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Med kampanjnamnet #HejTwizy villl Renault anspela på den spontana reaktion många människor har när de ser fordonet för första gången. Navet i kampanjen är Renault Sveriges Facebooksida

Det digitala innehållet är skapat med egna resurser och genom specialrekryterade deltagare för att bredda räckvidden i kampanjen. Bland de som fått låna bilen märks Spotify, TV4, Unruly Media och flera reklambyråer, men också privatpersoner som bloggaren Mia Jonasson och Daniel Glasman på Direty Butterfly i Stockholm är utvalda.

Målet är personerna ska sprida bilder och uppdateringar om Twizy i sina sociala och digitala nätverk. Innehållet speglar varumärket Renault och Twizy och de frihetskänslor som förknippas med bilen.   Människor uppmuntras att delta i kampanjen genom att ta bilder och dela på Instagram, Facebook och Twitter som på så sätt får nya fans och rekryterar deltagare till en tävling på Facebook. Vinsten är att låna en Twizy under sommaren.

– Digitala kampanjer tar lätt fart i sociala medier och sprids av många, om innehållet är tillräckligt attraktivt och Twizy har stor potential att bli en "snackis" på Facebook, Instagram och Twitter t ex, säger Chris Drake, projektledare på OMD.

Just nu rullar ett antal Twizy i Stockholm, Göteborg och Malmö och kommer så att göra under kommande veckor och månader. Events och gerillaaktiviteter i de tre städerna med omnejd kommer ytterligare att förstärka närvaron och uppmärksamheten i vår och sommar.  "

– Twizy är ett bra exempel på att Renault är drivande i bilindustrin när det gäller teknologi och innovation för framtidens mobilitet", säger Lars Höglin, reklamchef på Renault Nordic.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev