Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ny vd på Blink

Publicerad: 11 mars 2010, 14:53

Jacob Sandström blir ny vd för designbyrån Blink. Huvudägaren till bolaget, Rickard Kylberg, ska fokusera på tillväxt.


Ämnen i artikeln:

BlinkJacob Sandström

truefalse

Rickard Kylberg, huvudägare på Blink, lämnar över vd-posten till Jacob Sandström. Byrån satsar offensivt och har fått två nya storkunder sedan jul.

Rickard Kylberg startade designbyrån Blink för fem år sedan. Nu lämnar han över vd-posten till projektledaren Jacob Sandström.
– Det känns jättespännande. Det är roligt för det går så bra för oss nu och branschen växer så det knakar, säger Jacob Sandström.

”Branschen” är i Blinks fall en blandning av förpacknings- och butiksdesign och kundaktivering. Byråns motto­ är ”mötet med kunden”.

Sedan jul har de fått två nya storkunder: Elektrolux och Familjen Dafgårds.
– För Elektrolux gör vi fyra globala projekt som möter marknaden i september. Arbetet med Familjen Dafgård pågår för fullt och blir synligt under våren, säger Jacob Sandström.

Tillsammans med Marks & Spencer och Telia blir detta byråns största kunder.

Under det senaste året har Blink gått från sex till tio anställda och ökat sin omsättning med cirka 30 procent till preliminärt 10,5 miljoner, med en vinst på nära 5 miljoner.
– Vi tar ett kliv nu. Så är det, säger Rickard Kylberg, som ska jobba mer med kunder och fokusera på tillväxt när han kliver av vd-posten.

Blink räknar med att anställa tre personer till i år och vara runt tjugo om tre år. Den största tillväxtpotentialen ligger utanför Norden och om ett bra tillfälle öppnar sig kan de tänka sig att köpa en byrå.
– Visionen är att bli en av de ledande byråerna inom kommersiell design. Vi vill bli större eftersom vi får fler större internationella kunder, säger Rickard Kylberg.

Ett annat behov är att skaffa digital kompetens.
– I allt fler projekt ingår en digital bit, säger Rickard Kylberg.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

BlinkJacob Sandström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.