Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ny vd på Hyper Island

Publicerad: 9 februari 2011, 09:39

Hyper Island har utsett ny vd. Johanna Frelin, idag divisionschef på SVT:s Allmän-tv, tar över efter Mattias Hansson.


Ämnen i artikeln:

Mattias Hansson

Johanna Frelin. Foto: SVT.

Johanna Frelin tillträder inom kort som vd på Hyper Island. Under 14 år har hon jobbat på SVT och har ingått i företagsledningen i åtta av dem.

Men nu är det dags att byta bana.

- Hyper Island är ett fantastiskt företag som jag haft ögonen på länge, utbildningsmetoden är unik och timingen för den digitala inriktningen oslagbar. Som en snabbväxande tonåring behöver Hyper Island nu den struktur och de förutsättningar som krävs för att bli vuxen. Det är ett uppdrag jag tar mig an med stolthet, energi och inte minst med rätt erfarenheter i bagaget, säger Johanna Frelin i en kommentar.

SVT önskar henne lycka till hos sin nya arbetsgivare, och utlovar samtidigt att hennes efterträdare kommer att vara redo att ta över i mars.

- Johanna är en formidabel chef. Hela hon personifierar "utveckling". När hon nu går vidare efter 14 år på SVT och själv blir vd så önskar jag henne lycka till av hela mitt hjärta. Samtidigt ger jag mig själv och alla medarbetare ett löfte: Jag kommer alltid att se till att SVT:s företagsledning består av chefer som är attraktiva och åtråvärda långt utanför det egna företaget, säger SVT:s vd Eva Hamilton i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Mattias Hansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.