Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Ny vd på Tempel - igen

Publicerad: 18 augusti 2008, 10:33

I höstas tog Anna Wernbom klivet över från Apple och rollen som nordisk marknadschef till reklambyrån Tempel. I juli avgick hon. Nu blir Tom Wendels ny vd på byrån.


Tom Wendels

Idag, måndag, är första dagen på jobbet för Tom Wendels. Rekryteringen har gått enormt snabbt. I juli avgick Anna Wernbom som vd, en tjänst hon haft lite mer än ett halvår.
– Anna slutade i juli. Samarbetet fungerade inte som det skulle och det var ett gemensamt beslut att hon skulle sluta, säger Anders Tempelman , en av byråns grundare.

Varför fungerade det inte?
– Exakt varför vill jag inte gå in på, men det var inga hard feelings. Det fungerade inte och det var vi nog båda överens om.

Vad är den stora skillnaden mellan Tom och Anna?
– Tom har ett långt förflutet inom reklambranschen. Han har jobbat både som ad, cd, projektledare och som vd på reklambyrån Lundberg&Co. Anna kom från andra sidan och det klivet är inte alltid helt lätt att ta, säger Anders Tempelman. Han tillägger.
– Toms gedigna erfarenhet av branschen passar oss också väldigt bra just nu. Det gör att startsträckan blir minimal.

Förutom vd-rollen kommer Tom Wendels också arbeta som projektledare.

Varför valde ni Tom Wendels?
– Vi känner varandra sedan cirka tio år och har tidigare tittat på möjligheter att jobba ihop. Nu befann sig både vi och han i en situation där det passade perfekt. Han har precis slutat på Lundberg&Co vilket jag kände till och vi behövde en ny vd.

Tempel arbetar idag med uppdragsgivare som: TV4, Com Hem, Ernst&Young, Duka, Statoil Lubricants, Beijer byggvaror, Adecco och Apple Premium Resellers.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.