Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya Audi säljs till toner av Monica Zetterlund

Publicerad: 14 maj 2008, 12:17

Nya Audi A4 Avant hade världspremiären i början av mars. Till helgen sker den svenska lanseringen. Här är kampanjen.


Till tonerna av Monica Zetterlunds ”Visa från Utanmyra” från 1965 sveper Avanten fram på vägarna genom Sverige.
– Det är en roadmovie genom Sverige, från norr till söder och genom olika årstider. Fokus ligger på en varm och skön känsla. Det är en mänsklig film som bryter av lite mot den rådande robottrenden i branschen, säger Irene Bernald, marknadschef för Audi Sverige.

Reklamfilmen är framtagen av reklambyrån Stenström Red Cell i samarbete med produktionsbolaget Camp David. För regi svarar Adam Berg. Filmen kommer att gå brett under hela maj i bland annat TV4, TV6, Kanal 8 och Discovery. TV4 är huvudkanal.

Förutom film består kampanjen även av en annonskampanj som kommer att gå en bit in i juni, dr, radio samt webb.
– Vi vill lyfta fram nya Audi A4 Avant som har blivit sportigare, större och starkare men även snålare. Vi har lyckats minska förbrukningen med 10 procent, viket är intressant om man ser till att bilen samtidigt blivit betydligt större, säger Irene Bernald.

Audi har arbetat tillsammans med Stenström Red Cell i snart 15 år. Kommunikationen har sedan samarbetet startades utgått från varumärkets grund - Vorsprung durch Technik och gör så även i den senaste kampanjen. Denna gång ligger fokus på att visa att bilen, som ska presenteras nu i helgen, är en ”perfekta kombinationen av komfort och sportighet”.

Under året gör Stenström Red Cell ett flertal lanseringskampanjer för Audi. Däremellan släpps även en del kampanjer för Audi Quattro.

Audi

Byrå: Stenström Red cell
Arbetsgrupp: Patrik Bruckner ad, Mats Holmberg copywriter, Lasse Linder copywriter, Kristian Florell projektledare, Stefan Asp original, Emma Svärdström produktionsledare, Lars Nordling faktor
Produktionsbolag: Camp David
Regissör: Adam Berg

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.