Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya byråer – för 25 miljoner per år

Publicerad: 31 januari 2012, 10:22

Foto: Dan Sjunnesson/Studio CA.

Arbetsförmedlingens upphandling är klar. Lowe Brindfors och Springtime tar hem uppdragen värda totalt cirka 25 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsArbetsförmedlingen

Lowe Brindfors får uppdraget för marknadskommunikationen, och enligt vad Resume.se erfar vann byrån över DDB Stockholm, Forsman & Bodenfors och Storåkers McCann i finalrundan.

Springtime tar hem både uppdragen för internkommunikationen och PR för myndigheten.
I final ställdes de mot Gullers och Narva inom pr. I internkommunikation mot Gullers.  

Nu väntar dock en överklagandeperiod om 10 dagar där de byråer som varit med och fajtats om uppdragen kan överklaga besluten.

Uppdragen gäller för de närmaste fyra åren och är värda totalt cirka 25 miljoner kronor, där 20 miljoner är marknadskommunikationen.

För Arbetsförmedlingen var upphandlingen av en ny karaktär där man fokuserade på kvalitet och tidigare utförda referensuppdrag istället för en fiktiv pitch.

– Tidigare modell vi tillämpat har varit ganska otymplig. Nu genomförde vi upphandlingen i två steg. Först behövde byråerna uppfylla ett antal baskrav, ett arbete som vi började med redan i oktober, säger Greta Svensson, ansvarig för upphandlingen på kommunikationsavdelningen på Arbetsförmedlingen till Resume.se.

I den första rundan kom 38 ansökningar in från 30 byråer. Inom marknadskommunikation var det 18 byråer, internkommunikation 8 byråer och pr 12 byråer.

– Samtidigt som byråerna anmält intresse och uppfyllt kraven fick de skicka in tre egna case som de jobbat med som vi fick granska, i det skedet gick nio byråer vidare som sedan fick lämna underlag på ett specifikt case, ett kostnadsunderlag utifrån ett case som vi haft.
– Så skallkrav och kreativ höjd, pris, och hur väl vi tyckte att arbetsgruppen presenterade sin byrå och sin kompetens och casen, var det som vi gick efter i upphandlingen.

Fram till den 7 februari kan deltagande byråer överklaga besluten.

Tidigare har Arbetsförmedlingen samarbetat med Gullers Grupp Hallvarsson & Halvarsson och Baluba.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.