Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya filmer med reklamarna som tvingas jobba tills 85

Publicerad: 24 september 2018, 09:41

Foto: Skärmdump / Youtube

PP Pension och Bloomy Ideas framgångsrika koncept "Hur länge pallar du?" fortsätter. I den senaste kampanjfilmen får vi följa med Ove, 82 år, Art Director och Lena 77 år, Community Manager, när de briefar loss.


Ämnen i artikeln:

Bloomy IdeasReklamKampanj

Förra året lanserade PP Pension och Bloomy Ideas konceptet "Hur länge pallar du?", som anspelar på att många inom reklambranschen tvingas jobba tills de är 85 år. Nu fortsätter kampanjen med en ny film och vi får följa med Ove, 82 år, Art Director och Lena 77 år, Community Manager, på jobbet.

– Våra filmer har snurrat runt i branschen och vi har fått både nya kunder och många hejjarop. Vår tanke är ju att man ska börja våga prata om pensioner även i vår bransch och börja värdera det som en jobbförmån, säger Mia Pia Johansson på PP Pension i en kommentar.

Enligt PP Pension saknar 9/10 i byråbranschen en tjänstepension, vilket gör att de kan komma att behöva jobba på istället för att njuta av pensionen. Filmen är framtagen tillsammans med Bloomy Ideas och regisserad av Lucas Hammar, som beskriver inspelningen med Ove och Lena som annorlunda.

– Vi fick ta många pauser och ett och annat ord kanske glömdes bort. Men det var väldigt roligt, säger Lucas Hammar.

Arbetsgrupp:

PP pension: MiaPia Johansson

Bloomy Ideas:
Projektledare: Li-Lie Chemnitz
Kreatör: Jon Rönström
Kreatör: Marcus Holmlund
Designer: Holger Thorsin

Produktion:
Regi: Lucas Hammar
Klippning: Johan Wik

Resultatet hittar du här:

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Bloomy IdeasReklamKampanj

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.