Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya Hobbyn: Animationsbolag

Publicerad: 16 december 2011, 14:16

Produktionsbolaget Hobby Film ynglar av sig och startar ett animationsbolag.
Till starten har man knutit an fyra nya regissörer.


Sedan tidigare har produktionsbolaget Hobby Film startat systerbyrån Hobby Factory – en prispressande filmfabrik för annonsörer med lite mindre filmbudget. Nu startar man ännu ett bolag: ”Hobby Animation.”
Som namnet avslöjar kommer bolaget att jobba med animation.

– Vi är jätteglada och jättestolta över att starta Hobby Animation med tre fantastiskt duktiga regissörer i bagageluckan. Vi tror vi kommer kunna göra många skoj och bra jobb ihop, säger Oskar Bård, grundare av Hobby Film.

De tre, eller egentligen fyra regissörerna, som är med från start är; Jonas Odell, en av grundarna till Filmtecknarna, Kristofer Ström illustratör, animatör, musiker, grafisk designer, skulptör och framförallt regissör. Samt regissörsduon Ulle Axen och Tobias Elving. De har en bakgrund i Londons konstvärld och jobbar mycket med minatyrbyggen och stop- motion, senast uppmärksammade internationellt för sin reklamfilm för Body Shop.

Här är bolagets första produktion, en blodig julfilm, regisserad av Kristofer Ström.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.