Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya kampanjen: Ring random person i Sverige

Publicerad: 6 april 2016, 12:13

Ring +46 771 793 336 och prata med en svensk.

Foto: Kampanjbild

Ring till ”The swedish number” så får du prata med en person i Sverige – vald av slumpen. Det är Svenska Turistföreningens nya sätt att marknadsföra landet internationellt.


Ämnen i artikeln:

GreyThe Swedish NumberSvenska TuristföreningenIngoCohn & Wolfe

+46 771 793 336, det är numret dit vem som helst i världen kan ringa – för att prata med en svensk. Den som ringer vet inte vem som svarar, annat än att det är någon av de som via en app valt att anmäla sitt nummer och bli vad STF kallar för ”Sverigeambassadör”. På så sätt ska världen kunna upptäcka olika sidor av Sverige.

– Vi vill visa det unika och genuina Sverige – ett land värt att besöka, med allemansrätt, hållbar turism, och ett rikt kulturarv. Vi vill också att en skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling, generalsekreterare/vd på Svenska Turistföreningen i en kommentar.

Kampanjen, där ett land får ett gemensamt nummer som flera medborgare hjälps åt att svara på, är den första i sitt slag i världen, enligt STF.

– I den digitala värld vi lever i blir det riktiga samtalet allt viktigare. Därför ger vi nu svenskarna möjligheten att som första land i världen få ett eget telefonnummer som vi alla hjälps åt att svara på vilket ger alla medborgare en ärlig chans att uttrycka sig och tipsa om vad man kan uppleva, säger Magnus Ling.

Kampanjen lanseras i dag och är skapad av Ingo Stockholm i samarbete med Cohn & Wolfe i Stockholm och Grey i New York.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.