Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya kurvor för Levi's

Publicerad: 7 september 2010, 12:55

Kvinnor har olika kurvor. Det har Levi’s upptäckt och lanserar sin kvinnokollektion Curve ID över hela världen. I Norden läggs hela årets reklambudget på lanseringen.


Ämnen i artikeln:

StarcomLevi'sBBH

Levi’s har kartlagt kvinnokroppen och kommit fram till tre kurvmodeller. Nu hårdlanseras den nya jeanskollektionen.

För två år sedan firade Levi’s att man hade gjort jeans för kvinnor i 75 år. Då gjordes en stor världsvid undersökning på hur kvinnor upplevde jeans. Det visade sig att majoriteten i målgruppen hade svårt att hitta jeans som passar. Levi’s förskräcktes och drog i gång en stor kroppsskanningsundersökning. 60 000 kvinnor fick sina mått skannade av en 3D-maskin och av undersökningen gjordes tre kvinnokurvtyper.
– Med dessa kvinnokropparna når vi 80 procent av alla kvinnor, säger Linda Persson, nordisk marknadschef för Levi’s.

De tre grundmodellerna,  slight curve, demi curve och bold curve, blir utgångs­modeller för 99 olika jeansmodeller i olika tvättar, färger och tyger och blir basen för Levi’s kvinnosortiment framöver. Den nya produktlinjen lanseras nu i september i en stor global kampanj.

Kampanjen, gjord av Firma Gustaf Törling och projektledd av BBH London, är plåtad av den legandariske modefotografen Peter Lindbergh. Den går i Europa, Asien­, Afrika och Mellan­östern. Bara den ameri­kanska marknaden har ett annat kampanjkoncept.

Tre kvinnor har valts för att personifiera de olika modellerna: slight bärs upp av sångerskan Lycke Li, demi av Bob Geldofs dotter Pixie Geldof med artistnamnet Violet, och boldlinjen av den holländska dj:en Miss Nine.
– Vi vill ha coola tjejer som har attityd utan att vara rebeller, säger Linda Persson, som är väldigt nöjd med kampanjen.
– Den passar den svenska marknaden väldigt bra.

Peter Lindbergh valdes också för hans ”starka kvinnoporträtt”, enligt Linda Persson. På bilderna är studiomiljön utflyttad i verklighetens Los Angeles. De tre ”jeans­ambassadörerna” har valt egna fotolocations i LA, platser som har betytt något i deras liv.

I Sverige går kampanjen i magasinspress hela hösten, bredare än vanligt, enligt Linda Persson. Det blir också en digital kampanj med banner som ska locka in konsumenterna in i ett digital provrum där man kan ta reda på vilken kurva man är.
– Vi gör också en hel del mätevent i Stockholm från den 15 september i närheten av butiker så att man sedan kan gå in och prova jeansen, säger Linda Persson.

Dessutom jobbar de med pr och butikskampanjer.

Både kollektionen och kampanjen är gigantiska satsningar­ för Levi’s:
– Det är andra gången i Levi’s historia som vi gör en global produkt. Jag lägger hela min mediebudget på den här lanseringen och de flesta av mina kolleger i Europa gör ­likadant, säger Linda Persson.
– Det här är en superspännande satsning för oss. Det är ingen enskild modell, det är basen för hela vår kvinnokollektion.

Hur mycket pengar det är vill hon inte avslöja, men det handlar om ett antal miljoner kronor.

Levi’s ökar marknadsbudgeten i Norden med fem procent från 2009. Då var medie­investeringarna 18,4 Mkr enligt Sifo Reklammätningar.

Teamet bakom kampanjen

Kund: Levis
Uppdragsgivare: Sebastian Billing, Linda Persson
Byrå: BBH London/Firma Törling
Arbetsgrupp:
Cd: Gustaf Törling på Firma Törling
Projektledare: Paisley Wright, Frances Great
Produktionsledare: Joanna Borton
Produktionsbolag: Lola Supervision Inc
Art Buyer samt Exekutiv Producent: Caroline Stridfeldt
Mediabyrå: Starcom
Pr-Byrå: Ibeyo Studio

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

StarcomLevi'sBBH

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.