Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya lönen: 70 000

Publicerad: 19 maj 2010, 13:18

I nästa vecka kommer domen mot bedrägerimisstänkte Johan af Donner. Idag presenterade Röda Korset sin nya kommunikationschef- Andreas Jansson. Lönen: 70 000 kronor i månaden.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelRöda KorsetAndreas Jansson

Foto: M Bergström/Röda Korset

Andreas Jansson tillträder 1 juni på Röda korset.
– Det blir en utsatt position, något som lockar mig. Det finns en utmaning i det, säger han.

Med ett förflutet på AIK och Svenska Spel blir Andreas Jansson den som ska städa undan efter Johan af Donner. Han beskriver det som en stor men rolig och spännande utmaning.
– Röda korset är en otroligt spännande organisation som jag känner starkt för och som jag är väldigt glad att nu få vara del av.

Hur känns det att ta efter Johan af Donner?

– Det är naturligtvis en tråkigt händelse det som hänt, och jag förstår att det har varit en svår tid för Röda Korset, men som är framme vid sitt slut inom kort. Det är dags att sätta punkt, och det finns en stark vilja hos alla i organisationen att komma vidare.

Vad blir första prio?

– Först och främst ska jag lära mig organisationen och träffa personalen. Det pågår ett stort förändringsarbete och vi ska bli effektivare i framtiden, men exakt hur det ska gå till får jag återkomma med.
– Kommunikationen kommer att fortsatt vara en avgörande del för att lyckas och vi ska fortsätta göra bra grejer.

Tvekade du att söka jobbet?

– Nej inte alls. Röda korset är som sagt en verksamhet som jag känner starkt för och det kommer att ställas hårda krav på såväl Röda korset som mig. Det blir en utsatt position, något som lockar mig. Det finns en utmaning i det.

Du slutade på svenska spel i december, vad har du gjort sedan dess?

– Jag har haft en ganska lång och välbehövlig ledighet, innan jag beslöt mig att söka jobbet på Röda Korset.

Vilka erfarenheter tar du med dig från din gamla arbetsplats?

– På Svenska Spel var det en bra bredd där jag fick lära mig att hantera kommersiella behov med ansvarstagande samhällsuppdrag, så den balansgången är jag ganska van vid, samt uppmärksamheten som jag fick i och med svenska spel som organisation och som troligtvis kommer vara även på Röda korset.

Ja, du och Röda korset kommer att vara en hel del under luppen framöver…

– Det räknar jag med.

Vad får du i lön?

– 70 000 kronor i månaden.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.