Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya mordgåtor ska sälja Expressen

Publicerad: 7 januari 2009, 14:23

Expressen storsatsar på en ny dvd-samling. Denna gång är det den brittiska deckaren kommissarie Lynley som ska öka försäljningen av tidningar under våren. Bakom kampanjen står tidningens reklambyrå SWE.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSWE

Kampanjen består av en reklamfilm, radiospotar, tunnelbanereklam samt annonsering i Expressens egna kanaler.
– Vi kör ungefär samma upplägg som tidigare. Gratis film första veckan, om man köper tidningen, och sedan kan man köpa filmen med tidningen, säger Jan Selling, projektledare på SWE.

Hösten 2007 testade Expressen att sälja den brittiska deckarserien Morden i Midsomer som tilläggsprodukt till tidningen. Satsningen marknadsfördes bland annat med en reklamfilm där seriens huvudrollsinnehavare kommissarie Barnaby spelade huvudrollen.

Denna gång är dock inte kommissarie Lynley med utan istället flögs två brittiska skådespelare över till Sverige.
– Då, 2007, var det väldigt speciella förutsättningar. Vi lyckades tajma inspelningen av reklamfilmen med inspelningen av nya avsnitt av serien och använde oss av det teamet. Nu blir det en helt annan typ av film. Idén bygger på hur mycket svenskar gillar brittiska deckare. Vi har tagit avstamp i de gamla klassiska deckarna, även om Lynley är lite modernare, och sedan skapat något som känns småmysigt fast samtidigt lite hemskt, säger Jan Selling.

Filmerna är regisserade av Calle Åstrand. Producent är Jeanette Albertsson. Åstrand har även gjort den tidigare reklamfilmen som lanserade serien med Clint Eastwood filmer.
– Han är en duktig regissör som även tar hänsyn till det kommersiella.

SWE har samarbetet med Expressen sedan 2004.

Kampanjen har premiär på måndag, den 12 januari. Serien består av 23 fristående avsnitt som kommer att följa med vid köp av tidningen.

Expressen

Byrå: SWE
Arbetsgrupp: Johan Skogh copy, Andreas Hellström ad, Bitte Söderlind produktionsledare, Jan Selling projektledare
Film: Lunatic Speed
Calle Åstrand, regissör
Jeanette Albertsson, producent

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

ExpressenSWE

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.