Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya ölmärket: Fucking Hell

Publicerad: 31 mars 2010, 07:25

Ska vi gissa att det blir mycket Fucking Hell på årets Oktoberfestival i München?
Ett tyskt företag har registrerat namnet som nytt varumärke för en ljus ale.


Det är EU Trademark Office som gett tillstånd till en tysk firma att brygga Fucking Hell. För tyskar och österrikare är det inte så sensationellt som för engelsktalande eftersom Hell är den tyska benämningen på en ljus ale, en ölsort, och Fucking är en lite by i Österrike som en gång folkomröstat om att behålla sitt namn trots att det innebär horder av fnissande engelsktalande turister som kommer på besök .

I dag finns det inget bryggeri i Fucking och det lär inte byggas något där heller. Det tyska företaget som nu äger varumärket Fucking Hell har ingen specifik ambition med sitt öl utan planerar att sälja ett brett produktsortiment under sitt varumärke.

EU:s varumärkesmyndighet har fått flera klagomål angående Fucking Hell och underkände i en första instans. Men i ett nytt beslut påpekar man att Fucking Hell inte riktar sig mot någon specifik person, grupp med personer eller uppmanar till något speciellt agerande.

Enligt företaget ska ölet komma ut på marknaden i augusti eller september.

Nu befarar borgmästaren i Fucking att man ska få nya problem med turister som stjäl vägskyltar med byns namn på. Det är ett problem som delas av de tyska städerna Kissing, Petting och Pissen. Men än så länge har de ingen öl uppkallad efter sig.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.