Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nya skandaler i Dubai Lynx

Publicerad: 14 april 2009, 07:35

Skandalen på Dubai Lynx växer. Nu visar det sig att en lång rad av bidragen från årets byrå FP7 Doha var felaktiga eller påhittade. Och nu undersöks det om fler byråer har fuskat.


Ämnen i artikeln:

Dubai Lynx

Reklam för en tvättmaskinsmodell som inte finns i Syrien där reklamen gick.

Vad som återstår är hur många som får sparken de närmaste veckorna.

Ett brons, fyra silver, två guld och till slut utmärkelsen Agency of the Year.
Det blev storslam för Quatarbaserade byrån FP7 vid årets upplaga av Dubai Lynx Awards. Men när ett tävlingsbidrag från byrån publicerades i en libanesisk tidning började skandalen rulla igång.

Annonsen var för en Samsungkamera och föreställde Jesus som fotar glada nunnor. Samsung hävdade att man aldrig godkänt reklamen och ledningen för Dubai Lynx tvingades till en undersökning av FP7s bidrag.
Byrån blev diskad och fråntagen sina priser.

Men nu visar det sig att det inte bara var Samsungreklamen som var tvivelaktig. Totalt 18 bidrag från årets byrå har bedömts inte platsa på Dubai Lynx.

Media Week Middle East har pratat med källor på FP7 som säger att huvuden kommer at rulla på byrån de närmaste veckorna. Mycket pekar på att creative director Fadi Yaish är boven i dramat.
– Han är i mitten av det här men jag kan inte säga vad som kommer att hända med honom, säger källan.

Festivalledningen medger även att bidrag från fler byråer nu undersöks närmare.

Samtidigt faller även en skugga över festivalen som lät så många felaktiga kampanjer delta i tävlingen. För flera av bidragen från FP7 var direkta påhitt. Reklam för produkter som inte finns på marknaderna de var avsedda för, reklam för icke existerande kunder och rena påhitt.
Bloggen  Anubis har en stor genomgång av fuskbidragen.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dubai Lynx

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.