Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nytt avhopp från Vattenfall

Publicerad: 27 maj 2010, 09:06

Efter att Vattenfall på kort tid tappat en trojka ledande personer inom kommunikationsområdet står det klart att även nordiska kommunikationschefen, Anne Westersund, slutar och går till internationella koncernen Cargotec. Enligt henne ligger naturliga orsaker bakom övergången.


Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Anne Westersund, nordisk kommunikationschef på Vattenfall.

Först gick public affairs-höjdaren Anna-Karin Wallberg, sedan nordiska presschefen, Erik von Hofsten och därefter koncernens presschef Mark Vadasz.  Nu står det klart att Vattenfall tappar ytterligare en ledande person på kommunikationsavdelningen, Anne Westersund, nordisk kommunikationschef.

Då Mark Vadasz lämnade Vattenfall gav han följande kommentar: ”Jag kan konstatera att jag och Elisabeth Ström inte ser på medierelationer på samma sätt. Det är lätt att vara ense om att vara oense.”

Enligt Anne Westersund har hennes beslut att gå till finska Cargotec ingenting att göra med koncernkommunikationschefen Elisabeth Ström:
– Finland är ett litet land och det kryllar inte av den här typen av toppjobb inom kommunikationsområdet precis. Jag fick ett spännande erbjudande som jag inte kunde motstå. Så efter att ha veckopendlat mellan Sverige och Filand sedan 2005 får jag ett hem, säger hon.

Anne Westersunds version är att Elisabeth Ström har gjort ett bra jobb sedan hon började formellt på Vattenfall den 1 januari i år:
– Jag har jobbat nära henne och tycker att hon är en jättebra strateg och analytiker. Så det har bara att göra med mig själv. Jag är egoist, säger Anne Westersund.

Finska Cargotec är ett börsnoterat internationellt företag verksamt i 160 länder och har 9 500 anställda. Företaget äger bland annat lyftkransverksamheten Hiab.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Vattenfall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.