Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nytt initiativ: Så vill Tre och Kompisbyrån stärka integrationen

Publicerad: 29 februari 2016, 13:06

Sabina Ddumba är en av tre artister som deltar.

Foto: Youtube

Tre och Kompisbyrån inleder ett samarbete med mål att stärka integrationen i Sverige genom musik. En av de som stöttar initiativet är Sabina Ddumba.


Ämnen i artikeln:

TreYoutubeKampanjInitiativPR-arbete

Mobiloperatören Tre och Kompisbyrån inleder nya projektet Musikkompis med mål att stärka integrationen och gemenskapen i det svenska samhället. Det här är ytterligare ett steg i Tre:s satsning på mångfalden, som marknadschefen Gina Azaric gick in närmare på i Resumés helgintervju i lördags.

LÄS MER: Därför kavlade hon upp ärmarna och bestämde sig för att lyckas

Kompisbyrån arbetar idag med att sammanföra människor över en kopp kaffe. Nu tar de alltså initiativet ett steg längre tillsammans med Tre. Projektet Musikkompis ska skapa möten mellan etablerade svenskar och nya svenskar i nio olika städer runt om i landet. Det kan handla om nyanlända, men även personer som levt i Sverige länge utan att ha kommit in i samhället.

Tre svenska musiker deltar i projektet: Eva Dahlgren, Sabina Ddumba och Little Jinder.

– Musiken har en förenande kraft och rör sig fritt över gränser och kulturer. Det känns väldigt roligt att vara initiativtagare till projektet och göra något gott i samhället för alla människor som älskar musik, säger Tre:s vd Nicholas Högberg, i en kommentar.

För ett par veckor sedan berättade Resumé även om det sociala yrkesnätverket Linkedin som genom ett nytt initiativ ska underlätta för asylsökande och nyanlända att hitta praktikplatser i Sverige.

Åkestam Holst står bakom kampanjen.

Arbetsgrupp:

Projektledare: Tom Hedström

Produktionsledare: Michaela Winckler

Kreatörer: Johan Landin, Filip Laurent, Eva Wallmark, Desire Engström

Byråproducent: Anna Tanser

Planner: Jerker Winther, Simon Stefansson

Här nedan kan du se Little Jinders och Sabina Ddumbas möten med musikkompisar:

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.