onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nytt prisregn över "Fearless Girl"

Publicerad: 15 maj 2018, 07:34

Foto: Skärmdump

Statyn "Fearless Girl", som var ett resultatet av en jämställdhetsfond under nationella kvinnodagen 2017, fortsätter att uppmärksammas. Nu delar The One Club ut sin första "One Show CMO Pencil" till Manhattansymbolen.

Ämnen i artikeln:

Fearless GirlReklam

AH

Alex Hartelius


Den notoriske bronstjuren har prytt Wall Street sedan 1989 och blivit en symbol för staden New York. Sedan 2017 har den haft sällskap av en bronstaty i mindre karaktär: "Fearless Girl". Statyn restes under den nationella kvinnodagen och är ett resultat av en jämställdhetsfond. Med händerna trycka mot midjan och en orädd hållning riktad mot "Charging Bull" har den blivit en symbol för kvinnligt ledarskap.

Nu fortsätter den fyrfaldigt Grand Prix-vinnande statyn att kamma hem priser. The One Club delar för första gången ut priset "One Show CMO Pencil", vilket tilldelas "Fearless Girl". Priset delas ut i samband med The One Clubs kreativitetsvecka.

– Det är en stor ära att bli tilldelad detta pris, säger Stephen Tisdalle, Senior Rådgivare för State Street Global Advisors, fondförvaltare bakom "Fearless Girl".
Vår kampanjs framgång är verkligen ett bevis på modet hos State Street Global Advisors ledarskap, och att vi har en bra porträttering av ämnet kring kvinnligt ledarskap, säger han bland annat i ett tacktal.

Årets "One Show" delade ut flera priser till "Fearless Girl". Förutom "One Show CMO Pencil" tilldelades statyn bland annat priset för "Best in Show Honors, Best of Discipline i direktmarkandsföring, nio Gold Pencils , två brons och fyra Merits.

"Fearless Girl" har tagits fram av McCann New York och fondförvaltaren State Street Global Advisors. Statyn hade en budget på 250 000 dollar och kampanjen har fått stort medieutrymme på tv, radio och sociala medier.

Resumé har tidigare skrivit om att statyn kan få en permanent plats mittemot "Charging Bull" på Wall Street, men enligt uppgifter från Hyperallergic kommer bronsstatyn att flyttas till New York Stock Exchange. Många anser att bronstjuren och bronsflickan hör ihop och konstnären bakom "Charging Bull", Arturo Di Modica, hoppas att den ska göra sällskap i omplaceringen.

Presentationen av The One Clubs CMO Pencil går att se här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev