lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Nytt produktionsbolag knyter till sig Schyffert, Knyckare och Luuk

Publicerad: 1 juni 2017, 12:24

Foto: Kitty Lingmerth

Sophie Henningson och Malin Larsson, personerna bakom Hela Sverige skramlar, startar nytt produktionsbolag och knyter bland annat till sig profilerna Henrik Schyffert, Emma Knyckare och Kristian Luuk.

Ämnen i artikeln:

Kristian LuukFredrik LindströmHenrik SchyffertProduktionsbolagBold

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Idén till det nystartade produktionsbolaget/agenturen Kahlo föddes efter att Sophie Henningson och Malin Larssons vägar fördes samman i samband med att de två jobbade med Henrik Schyffert och Fredrik Lindströms show ÄGD. De båda jobbade då på agenturen Blixten & Co.

– Malin och jag har genom åren, i projekt efter projekt, konstaterat att vi med våra olika kunskapsområden är ett fantastiskt team. Vi tar nu glädjen i att jobba tillsammans, vår drivkraft och våra erfarenheter av branschen med oss in i Kahlo för att skapa en nytänkande och passionerad agentur och produktionsbolag, säger Sophie Henningson som blir delägande vd på Kahlo.

Och bolaget gör en rivstart. Bland de första profilerna som knyts till Kahlo finns Henrik Schyffert, Emma Knyckare, Fredrik Lindström, Josefin Johansson och Kristian Luuk.

– Vi startar upp ett helt nytt bolag med fantastiska människor. Peppen är enorm att få arbeta med de här artisterna, att få bygga deras varumärken och skapa spännande och roliga scenproduktioner tillsammans. Det är med stor glädje och fokus vi öppnar Kahlofabriken idag, säger Malin Larsson som får rollen som delägande producent.

De två låg i september 2015 bakom galan Hela Sverige som under en kväll fyllde Globen och samlade in över 40 miljoner kronor för att hjälpa flyktingar i nöd.

Tanken är att Kahlo ska fungera som både bokningsbolag, agentur och produktionsbolag med inriktning på nöjesbranschen. De båda ger sig in i en mansdominerad bransch.

– Jag och min komikerkollega Josefin Johansson har länge drömt om ett produktionsbolag drivet av tjejer, så när Malin berättade att hon och Sophie skulle starta precis ett sådant så kändes det klockrent att tacka ja, förklarar Emma Knyckare. Jag vill vara en del av denna revolution!

– Jag har varit lite avundsjuk på Schyffert och Lindström som fått jobba så mycket med Malin och Sophie genom åren, säger Kristian Luuk. De verkar helt grymma – smarta och peppiga. Och nu får jag äntligen jobba med dem också.

Bakom Kahlos grafiska profil står digitala designbyrån Bold.

– Vi är superglada att ha vännerna på Bold med oss på den här resan. De har skapat en logotyp som får oss att le och och bli lyckliga varje gång vi ser den!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev