Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Oakwood bakom Spotify-appen ”Astrid Lindgren”

Publicerad: 12 juni 2013, 22:07

Teamet bakom Spotify-appen Astrid Lindgren. Från vänster: Evy Lybeck, Anders Andersson, Eddie Persson, Sebastian Broms, Liz Hvide Macleod.

Att låtarna till Astrid Lindgrens verk nu finns på Spotify har mötts av lovord. Bakom lanseringen av samlingen står den digitala byrån Oakwood, som tillsammans med Universal Music Creative Labs, har skapat Spotify-appen "Astrid Lindgren", i samarbete med Saltkråkan AB som äger rättigheterna och AB Svensk Filmindustri.


Ämnen i artikeln:

OakwoodAstrid Lindgren

För första gången finns nu originalmusiken från Astrid Lindgren-filmerna finns i digitalt format. Samlingen – över 190 låtar – har lagts upp på Spotify. Oakwood, som tillsammans med Universal Music Creative Labs, har skapat  Spotify-appen "Astrid Lindgren", på uppdrag av Saltkråkan AB, som äger  rättigheterna och AB Svensk Filmindustri.

– Det är en ära att få kombinera ett så gediget kulturarv med dagens teknik, säger Eddie Persson, Head of Creative Labs, i ett pressmeddelande.

Förutom musiken innehåller appen också berättelser i ljudversion, upplästa av Astrid Lindgren själv. Först ut är Emil i Lönneberga, och så småningon kommer fler sagor.

Oakwood, som tillsammans med Universal Music Creative Labs, har skapat  Spotify-appen "Astrid Lindgren", på uppdrag av Saltkråkan AB, som äger  rättigheterna.

Universal Music har sedan fyra år ett samarbete med Oakwood Creative, som bland annat har utvecklat demobandstjänsten Spinnup och Spotify-appen Digster.

Ansvarig hos Universal Music Creative Labs:
Eddie Persson, Head of Labs
Kristina Enestig, Projektledare

Arbetsgrupp på Oakwood:
Sebastian Broms, Kundansvarig
Liz Hvide MacLeod, Projektledare
Anders Andersson, Utvecklare
Evy Lybeck, Designer

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

OakwoodAstrid Lindgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.