Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Obamas första kampanjfilm inför valet

Publicerad: 5 april 2011, 05:11

Det är knappast någon överraskning att Barack Obama ställer upp presidentvalet 2012. Första kampanjfilmen innehöll tyvärr heller inga överraskningar.


Barack Obamas presidentkampanj 2008 plockade hem storkovan vid Cannes Lions 2009.

Nu, 19 månader innan presidentvalet, har Obama inlett den nya kampanjen. Den första filmen lär knappast få några som hest priser.

Den alltid lika arge reklamkolumnisten Jim EdwardsThe Tagline sågar brutalt. ”Filmen säger bokstavligen inget om presidetens politik, vad han gjort eller vad han vill uppnå under en andra presidentperiod – de tre kriterier väljarna ska bedöma honom utifrån.”

Nu är det knappast en traditionell kampanjfilm heller utan en första film för att locka till sig kampanjarbetare.

Men det framgår också att det politiska läget skiljer sig mot 2008. En äldre vit man, Ed från North Carolina, säger att han inte håller med allt presidenten säger men det är för mycket som står på spel i dag för att inte delta i kampanjarbetet vilket natulrigtvis anspelar på Tea Party-rörelsen.

I filmen finns en rad demografiska grupper. Latinamerikaner i Nevada, en svarat kvinna i Michigan, 20-åring i New York och new age:are i Colorado.

</div>

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.