Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Odd Molly väljer dansk toppmodell

Publicerad: 21 juli 2008, 09:35

Svenska klädföretaget Odd Molly har valt att samarbeta med den danska supermodellen Helena Christensen, 40, i den kommande kampanjen som kommer att synas världen över. Christensen är i år Pilgrims ansikte utåt.


Helena Christensen i årets kampanj för danska Pilgrim.

Odd Molly grundades 2002. Idag säljs företagets kläder i 1 600 modebutiker runt om i världen. Totalt finns Odd Molly i 38 länder. Inför säsongen 2009 har de skrivit kontrakt med den danska supermodellen Helena Christensen.

– Det var lite av en chansning när vi valde att kontakta drömtjejen för våra kampanjer. Men Helena gillar verkligen det vi gör och vårt samarbete är produkten av en supersimpel förhandling, säger Per Holknekt, kreativ chef på Odd Molly, i en kommentar.

Kampanjen kommer att fotograferas av ukrainska Yelena Yemchuk som tidigare gjort kampanjer för bland annat Dries van Noten, Kenzo och Cacharel.

Annonserna kommer att gå i ledande modemagasin världen över. Bland annat siktar Odd Molly in sig på USA, England, Italien, Sverige och Danmark. De första annonserna kommer att publiceras i januari 2009.

Helena Christensen är i år ansiktet utåt för det danska smyckeföretaget Pilgrim. Hon har även designat ett smycke åt dem.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.